Looking For Anything Specific?

Αυτός είναι ο ορισμός του επιθετικού φάουλ- Παραφωνία διαιτητών στο Χ.Α.Ν.Θ. - Πολύγυρος

 

 


 Η φάση είναι ξεκάθαρη όμως κανείς από τους τρεις διαιτητές του αγώνα δεν είδε τίποτα. 

Το περιστατικό συνέβη σε παιχνίδι πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής ανάμεσα στη ΧΑΝΘ και τον Πολύγυρο και το βίντεο θα πρέπει αναμφισβήτητα να παρουσιαστεί σε κάποιο από τα σεμινάρια της ΚΕΔ προς τους διαιτητές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι συγκεκριμένοι ρέφερις αυτή τη φάση. 

Το σάιτ της ΧΑΝΘ αναφέρει τα εξής:

Η Χ.Α.Ν.Θ. υπέστη εντός έδρας ήττα για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής από τον Πολύγυρο με 58-62 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση(55-55 κ.α.) και το οποίο δυστυχώς στιγματίσθηκε από λάθος αποφάσεις των διαιτητών οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αποκορύφωμα όλων το τριπλό διαιτητικό σφάλμα στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το 40άλεπτο με την ΧΑΝΘ να έχει το προβάδισμα, αθλητής του Πολυγύρου κάνει φάουλ(που δεν δόθηκε) σε αντίπαλο του στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το επιθετικό ριμπάουντ. Ακολούθως η μπάλα φεύγει άουτ αφού προηγουμένως χτυπάει σε πόδι παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας με τους διαιτητές όμως να έχουν άλλη γνώμη δίνοντας την μπάλα στον Πολύγυρο. 

Και το κερασάκι στην… τούρτα, μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας κι ενώ η ΧΑΝΘ έχει το προβάδισμα (με 55-53)  παίκτης του Πολυγύρου υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ σπρώχνοντας ξεκάθαρα με τα δυο του χέρια τον αθλητή της ΧΑΝΘ (Ιωαννίδη) ο οποίος και σωριάζεται στο παρκέ.

Οι διαιτητές και ιδιαιτέρως οι δυο από αυτούς που βρίσκονταν και κοντά στην φάση «έκλεισαν» τα μάτια σε μια φάση που δεν επιδέχεται καμίας άλλης ερμηνείας από την προφανή: Είναι ένα καταφανέστατο επιθετικό φάουλ το οποίο –για άγνωστο λόγο- δεν δόθηκε επιτρέποντας στη συνέχεια στον αντίπαλο να ισοφαρίσει στέλνοντας το παιχνίδι στην πεντάλεπτη παράταση. 

Μετά το τέλος του αγώνα η ΧΑΝΘ έθεσε υπόψη των διαιτητών το συγκεκριμένο ντοκουμέντο με τον έναν εξ αυτών να παραδέχεται «δίκιο έχετε, ήταν λάθος, το παίρνω πάνω μου»!

Η ΧΑΝΘ θα καταθέσει αναλυτικότερα τις θέσεις της για την διαιτησία του αγώνα παραθέτοντας το σχετικό βίντεο στην ΚΕΔ και την ΕΟΚ με την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις αλλά και να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα που ζημιώνουν την εικόνα του αγαπημένου μας αθλήματος.

 Το ρόστερ της ΧΑΝΘ αποτελείται κυρίως από νεαρά παιδιά (οι 11 από τους 12 αθλητές μας είναι ηλικίας 17 ως 21 ετών), που προσπαθούν, με την βοήθεια των προπονητών τους, να διαχειριστούν το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης , ο ιδρώτας και η προσπάθεια τους πρέπει και επιβάλλεται να γίνεται σεβαστή.

Δείτε ξανά το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια