Looking For Anything Specific?

Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας: "Σταμάτησα το ποδόσφαιρο, νοσηλεύτηκα, γύρισα νικητής..."

 

 

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Παναιτωλικού Elias Pereya, έστειλε ένα μήνυμα δύναμης και πίστης πώς ο καρκίνος θεραπεύεται, με βίντεο στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ.

 "Είμαι ο Elias Pereyra και στα 13 μου διαγνώστηκα με λευχαιμία. Χρειάστηκε να σταματήσω το ποδόσφαιρο ενώ έπρεπε να ταξιδεύω 2 και 3 φορές την εβδομάδα με το τρένο για την θεραπεία μου. Νοσηλεύτηκα για αρκετούς μήνες. Ήξερα ότι η συνέχεια θα ήταν δύσκολη αλλά ποτέ δεν τα παράτησα. Στα 15 ήμουν νικητής. 

Ήμουν υγιής και μπορούσα να κοιτάξω την ζωή με ελπίδα. Στα 18 μου πραγματοποίησα 10 συμμετοχές στην Α΄επαγγελματική κατηγορία της Αργεντινής ενώ κλήθηκα και από την Εθνική Ελπίδων της Αργεντινής! Εγώ τα κατάφερα. Θα καταφέρεις κ εσύ! Μπορείς! Μην σταματάς να παλεύεις! ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ! O παιδικός καρκίνος θεραπεύεται!", είναι το μήνυμα του Αργεντίνου. 

Το συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου ένα συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει» δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ένα νοσοκομείο διεθνούς φήμης για τη θεραπεία του καρκίνου των παιδιών. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο μετονομάστηκε σε Νοσοκομείο της Αγάπης θέλοντας να αναδείξει τη θεραπευτική σημασία της αγάπης και της στοργής. Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο εύκολη όταν το άτομο περιβάλλεται από την αγάπη. Βλέποντας ο ασθενής πως υπάρχουν γύρω του πρόσωπα που τον αγαπούν και τον νοιάζονται, παίρνει δύναμη, ελπίδα.

   


 ***Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο). Στη φετινή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, θα τιμηθούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και ο θετικός αντίκτυπος που έχουν στη ζωή των παιδιών και των εφήβων με καρκίνο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια