Looking For Anything Specific?

Ντάνιελ Χάκετ: "Δεν ήθελα να είμαι ο γιος του Ρούντι" - Το κλάμα, η αμφισβήτηση, η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του

 

 Ο Ντάνιελ Χάκετ απέναντι στην Βιλερμπάν άγγιξε το ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε 27 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο ranking! Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να κλαίει στην αγκαλιά του πατέρα του, σε μια ιδιαίτερη στιγμή που έγινε viral στα social media.


 

Ποια είναι όμως η σχέση του Ντάνιελ με τον Ρούντι Χάκετ; Σε μια παλαιότερη εξομολογήσή του στον δημοσιογράφο Θανάση Ασπρούλια και το SDNA, ο 34χρονος καλαθοσφαιριστής εξηγεί: "Αυτό που με τρέλαινε όταν ήμουν μικρός ήταν η συνεχής επιμονή των άλλων να με φωνάζουν «Ο γιος του Χάκετ… Il figlio di Rudy». Ο,τι κι αν έκανα τα χρέωναν στον πατέρα μου. Από τις ομάδες που έπαιζα μέχρι και τις κινήσεις μου στο γήπεδο. Με τρέλαινε. 

Ήθελα να είμαι ο Ντάνιελ, όχι ο γιος του Ρούντι. Ο πατέρας μου είχε τρομερή φήμη στην Ιταλία. Ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (πρώην GM των Ράπτορς και νυν της Φενέρ) ήταν αυτός που τον έφερε στη Φορλί. Τον πήρε απευθείας από το ΝΒΑ. Έχουμε ακόμα εξαιρετική σχέση με τον Γκεραρντίνι. Στην Ιταλία ακόμα μιλάνε για τον τον πατέρα μου. Είχε καρδιά, πειθαρχία, ήταν ένας εξαιρετικός ριμπάουντερ, και διέθετε πολύ μεγάλη καρδιά. 

"Δεν ήθελα να είμαι ο πιστός γιος, ήθελα να είμαι ο μάγκας της παρέας" 

Για αυτό κι εγώ αποφάσισα να πάρω διαφορετικό δρόμο από τον πατέρα μου. Εκανα τατουάζ, έβγαινα έξω τα βράδια, με φίλους «παράξενους» που ξεπερνούσαν τα όρια πολύ συχνά... Από τα 12 μέχρι τα 15 ήμουν πολύ άγριο παιδί. Διότι δεν ήθελα να ήμουν ο γιος του Ρούντι που ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Δεν ήθελα να είμαι ο πρωταγωνιστής του τέλειου παραμυθιού με τον διάσημο πατέρα και τον πιστό γιο που βαδίζει στα χνάρια του γονιού του. 

Ηθελα να είμαι ο Ντάνιελ. Να κάνω ό,τι θέλω. Οταν ο πατέρας μου λοιπόν, πήγε στις ΗΠΑ και μείναμε μόνοι στο Πέζαρο, εγώ και η μητέρα μου για ενάμισι χρόνο σκέφτηκα πολύ: Εγω τώρα θέλω να παίξω μπάσκετ; Θέλω να πάω στις ΗΠΑ για να παίξω μπάσκετ; Για ποιο λόγο; Η απάντηση ήταν απλή: Δεν ήθελα να κάνω τίποτα απ΄όλα αυτά. Ημουν μόλις 13 ετών. Ηθελα να είμαι ο μάγκας της παρέας, να βγαίνω έξω με κορίτσια, να έχω τις παρέες μου".

Στα 15 του ο πατέρας του τον έφερε τελικά στις ΗΠΑ. Τον έγραψε στο St John Bosco και στην πορεία όλα άλλαξαν: "Με οδήγησε βήμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Με ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να μην αργώ, μου έφτιαχνε πρωινό, με ενίσχυε με τα μαθήματα. Μου έδειξε το δρόμο. Δεν με ανάγκασε να κάνω κάτι. Απλά με έβαλε στο σωστό δρόμο. Ήξερα πως θα μπορούσε να παίξω μπάσκετ. Απλά έχουμε τελείως διαφορετική προσωπικότητα..." 

***Ο Χάκετ γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1987 στο Φορλί της Ιταλίας, όπου αγωνιζόταν ο πατέρας του, ο Ρούντι Χάκετ, που αποφοίτησε από το Σίρακιουζ, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Ο Ντάνιελ μεγάλωσε στο Πέζαρο κι έκανε τα πρώτα του σοβαρά μπασκετικά βήματα στο St. John Bosco High School.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια