Looking For Anything Specific?

Το αθλητικό καλεντάρι του 2022: Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού της χρονιάς

 

Μεγάλα αθλητικά ραντεβού και σπουδαίες διοργανώσεις περιλαμβάνει το αθλητικό καλεντάρι του 2022, του νέου χρόνου  που μόλις μας επισκέφθηκε με την ελπίδα πως αυτή την φορά το νέο ξέσπασμα της πανδημίας δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα των αγώνων.

 

Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου ξεκινάει η διοργάνωση του Κόπα Άφρικα που διεξάγεται με καθυστέρηση ενός έτους στο Καμερούν.  


Στις 17 Γενάρη γίνεται  το πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς , το φημισμένο Australia Open  χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι παρών το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς.  


Η 4η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα έναρξης των χειμερινών Oλυμπιακών Aγώνων του Πεκίνου. Πολιτικοί λόγοι έχουν οδηγήσει πολλές χώρες να προχωρήσουν σε διπλωματικό μποϋκοτάζ απέχοντας από τους αγώνες 


Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για τις Ηνωμένες Πολιτείες κι όχι μόνο είναι η διεξαγωγή του Σούπερ Μπόουλ που φέτος θα φιλοξενηθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Σοφι Στέντιουμ της Καλιφόρνια.

 

Λίγες ημέρες μετά στις 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Αll Star του NBA στο Κλίβελαντ.  


Στις 13 Μαΐου ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας ενώ στις 18 του ίδιου μήνα θα γίνει ο τελικός του Uefa Europa League στην Σεβίλη.  


Ο τελικός του Uefa Conference League θα φιλοξενηθεί 25 Μαΐου στα Τίρανα ενώ ο τελικός του Uefa Champions League στις 28/5 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το φάιναλ φορ της Euroleague ξεκινάει 27 Μαΐου στο Βερολίνο. 

Στις 2 Ιουνίου θα δοθεί η εκκίνηση  στο UEFA Nations League ενώ τέλη Ιουνίου ξεκινούν οι τελικοί του ΝΒΑ.  

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου φέτος θα γίνει στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών 15 με 24 Ιουλίου. 

Στις 26 Αυγούστου σκυτάλη παίρνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ ανδρών στην Ρωσία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών θα γίνει ένα μήνα μετα σε Ολλανδία και Πολωνία 

Τον Σεπτέμβριο του 2022  το Ευρωμπάσκετ θα φιλοξενηθεί σε  Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία.  

Το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ 21 Νοεμβρίου με 18 Δεκεμβρίου θεωρείται ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, Θα είναι το πρώτο διεξάγεται σε μουσουλμανική χώρα και το πρώτο που θα γίνει  χειμώνα εν μέσω  αγωνιστικών υποχρεώσεων.  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια