Looking For Anything Specific?

Kappa Research: Η έρευνα για τον αθλητισμό- Στην 2η θέση το μπάσκετ, 3ος ο στίβος

 

 Η Kappa Research εταιρεία έρευνας, συμβουλευτικής στρατηγικής και διαχείρισης δεδομένων, προχώρησε σε μια έρευνα για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής του ράλι Ακρόπολις σχετικά με τις προτιμήσεις των φίλων του αθλητισμού σχετικά με τα σπορ στην Ελλάδα. 

H έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-24 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν 2004 άτομα από 13 περιφέρειες όλης της χώρας. Όλοι ήταν άνω των 17 ετών τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 83% με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων (CATI) και κατά 17% βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CAWI) μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online panel της Κάπα Research. 

Σύμφωνα με την έρευνα στο ερώτημα ποια αθλήματα θα λέγατε ότι παρακολουθείτε περισσότερο οι απαντήσεις σε ποσοστά επί τις εκατό έχουν ως εξής: 

· Ποδόσφαιρο 48%
· Μπάσκετ 32%
· Στίβο 23%
· Μηχανοκίνητο αθλητισμό (φόρμουλα 1, moto gp, ράλι) 12%
· Τένις 10%
· Βόλεϊ 8%
· Πόλο 5%
· Πολεμικές τέχνες 4%
· Άλλο 7%
· Δεν παρακολουθώ κάποιο άθλημα 23%




Στην ίδια έρευνα τέθηκε και το ερώτημα αν η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει και να επιδιώξει τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ καθώς το 65% απάντησε θετικά και το 22% απάντησε μάλλον ναι. Μόλις το 10% ήταν αρνητικό (6% μάλλον όχι και 4% όχι) ενώ δεν απάντησε το 2%.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια