Looking For Anything Specific?

Από την Καμπούλ στο Μπιλμπάο: Η «απόδραση» της Αφγανής αθλήτριας του μπάσκετ




 Η Νιλοφάρ Μπαγιάτ, αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Αφγανιστάν, πριν από μερικούς μήνες έκανε όνειρα για την συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως η πολιτική κατάσταση στην χώρα της θα επιδεινώνονταν τόσο ραγδαία και πως οι Ταλιμπάν θα επέστρεφαν ξανά στα πράγματα ως ρυθμιστές της κατάστασης σε αυτό τον ταλαιπωρημένο από πολέμους και αναταραχές τόπο.
 Η Μπαγιάτ μαζί με τον σύζυγο της αποφάσισαν να καταθέσουν αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών όπως και στο Ανώτατο Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, ζητώντας ξεκινήσουν ουσιαστικά μια νέα ζωή εκτός Αφγανιστάν. Με συντονισμένες κινήσεις κι αφού προηγήθηκαν μια σειρά από γραφειοκρατικές ενέργειες και διατυπώσεις , μπήκαν στο αεροπλάνο για το Μπιλμπάο. Ήδη η ομάδα των Βάσκων, η Bidaideak BSR, ανακοίνωσε πως θα εντάξει την Μπαγιάτ στο ρόστερ καλωσορίζοντας την στην Ισπανία.

 «Είχα μιλήσει στο παρελθόν σε συνεντεύξεις μου για τους Ταλιμπάν, τον ρόλο των γυναικών, τα πολεμοχαρή ένστικτά τους… Ήταν βέβαιο πως θα ήμουν στόχος. Είμαι χαρούμενη που μού δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσω μια νέα ζωή», δήλωσε η ίδια. «Η παρουσία σου, τα καλάθια σου είναι ταυτόχρονα φωνή αξιοπρέπειας για τα δικαιώματα των γυναικών και των ατόμων με αναπηρία…», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια