Looking For Anything Specific?

Euro 2020: Αυτές είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs- Φαβορί για την πρωτιά το Βέλγιο!

 



Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας, καθώς ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το περσινό καλοκαίρι, το EURO 2020 μετράει αντίστροφα για την έναρξή του.

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινάει στις 11 Ιουνίου, με το εναρκτήριο ματς της Ιταλίας με την Τουρκία (22:00) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ενώ η αυλαία θα πέσει στο θρυλικό "Γουέμπλεϊ" του Λονδίνου στις 11 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού.

Η Goldman Sachs, η μεγάλη τράπεζα επενδύσεων, ετοίμασε ένα στατιστικό μοντέλο προσομοίωσης της διοργάνωσης και με βάση αυτό προβλέπει ότι το Βέλγιο θα κατακτήσει το Euro, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, επικρατώντας με μικρή διαφορά της Ιταλίας, στην παράταση στον τελικό της 11ης Ιουλίου!

Αρχικά, η Goldman Sachs έφτιαξε ένα μοντέλο με τα γκολ που έχει σκοράρει κάθε ομάδα, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων διεθνών ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων από το 1980.

Στο πλαίσιο αυτό διαπίστωσε ότι ο αριθμός των γκολ που πετυχαίνει κάθε ομάδα μπορεί να εξηγηθεί από την ισχύ της ομάδας, όπως υπολογίζεται από το World Football Elo Rating, από τα γκολ που πέτυχε και δέχθηκε η ομάδα στα τελευταία ματς, το πλεονέκτημα έδρας (υπολογίζεται σε 0,4 γκολ ανά παιχνίδι) και την επίδραση του τουρνουά (που δείχνει ότι κάποιες εθνικές ομάδες τείνουν να έχουν καλύτερη απόδοση στα τουρνουά σε σύγκριση με την παγκόσμια κατάταξή τους).


Στη συνέχεια, η Goldman Sachs προσομοίασε το Euro 2020, με βάση αυτό το μοντέλο σκοραρίσματος που δημιούργησε. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, προβλέπει ότι στα ημιτελικά θα περάσουν το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, ενώ στον τελικό οι Βέλγοι θα νικήσουν τους Ιταλούς.

Με βάση το στατιστικό μοντέλο η Goldman Sachs έκανε και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες προβλέψεις. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι η Γερμανία θα είναι μπροστά από τη Γαλλία στον δύσκολο όμιλό τους, αλλά στη συνέχεια θα ηττηθεί από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, στους «16».

Επίσης, προβλέπεται ότι η Δανία θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της, αλλά θα χάσει από την Πορτογαλία στα προημιτελικά. Όσο για τη Γαλλία, εκτιμάται ότι θα αποκλειστεί από την Ολλανδία στη φάση των «16».

 Πάντως, οι αναλυτές της Goldman Sachs υπογραμμίζουν ότι οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά αβέβαιες, ακόμη και με σύνθετες στατιστικές τεχνικές. Ο λόγος, εξηγούν, είναι πολύ απλά πως το ποδόσφαιρο είναι ένα αρκετά απρόβλεπτο παιχνίδι. «Για αυτό ακριβώς είναι τόσο συναρπαστικό να το παρακολουθείς», καταλήγουν.


πηγή:lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια