Looking For Anything Specific?

Απίστευτο: Χωρίς γιατρό ταξίδεψε για το Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών!

 


Σε λιγότερο από 48ωρες η Εθνική ομάδα γυναικών στο μπάσκετ μπαίνει στην μάχη του  ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας (στη Βαλένθια) το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα contra.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Φιλέρη, ο τελευταίος τραυματισμός της Ελεάνας Χριστινάκη αποκάλυψε  μια θλιβερή πραγματικότητα, καθώς η αποστολή της Εθνικής έχει ταξιδέψει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, χωρίς γιατρό!

"Η Ελεάνα Χριστινάκη δεν έπαθε κάτι σπάνιο. Στο γόνατο τραυματίστηκε και η πρώτη διάγνωση που έγινε στο Βέλγιο, έκανε λόγο για μερική ρήξη χιαστών συνδέσμων. Η Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της μικρής πόλης Κορτράικ, όπου έγινε το φιλικό με το Βέλγιο. Χρειάστηκε μάλιστα να περιμένει μαζί με άλλους ασθενείς, αφού το συμβάν δεν θεωρήθηκε επείγον.

Ελλείψει γιατρού(!!!) η Χριστινάκη επέστρεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από τον γυμναστή της ομάδας. Οι άνθρωποι που εμμονικά επιμένουν διαχειρίζονται την ΕΟΚ, έδειξαν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πάντα. Το να αφήσουν μια Εθνική Ομάδα, όμως, χωρίς γιατρό ξεπερνάει τη λογική. Εντάξει, κάποτε είχαμε ακούσει τον παραλογισμό "τι να τον κάνουμε τον προπονητή, έχουμε καλούς παίκτες", οπότε θα έπρεπε να είμαστε για όλα προετοιμασμένοι. Όχι όμως και για κάτι τέτοιο.

Δεν χρειάζεται να είσαι πανεπιστήμονας, που θα λεγε και ο Ντούσαν Ίβκβοβιτς, για να εξηγήσεις την σημασία της ιατρικής κάλυψης μιας ομάδας, που πάει μάλιστα να παίξει σε τουρνουά και όχι απλά ένα ματς, σήμερα ταξιδεύουμε, αύριο γυρνάμε. Ο γιατρός είναι άμεσος συνεργάτης του προπονητή, ο λόγος του, μάλιστα, είναι κυριαρχικός όταν τίθεται θέμα συμμετοχής ενός αθλητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο γιατρός συμβουλεύει, μπορεί να προλάβει τα χειρότερα, και να' ναι βέβναια παρών σε έκτακτα συμβάντα. Ταυτόχρονα έχει την ιατρική ευθύνη ολόκληρης της ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι πρωτοφανές να αναχωρεί ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χωρίς συνοδό-γιατρό. Να αφήνεται η τύχη, επαγγελματιών αθλητριών, στην τύχη. Θα περίμενε, μάλιστα, κανείς και μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Δεν μεταβαίνει στο εξωτερικό ένας σύλλογος, που αναλαμβάνει την όποια ευθύνη, αλλά μια Εθνική Ομάδα.

Κάπως έτσι ενεργεί πλέον η εμμονική με την εξουσία της, ηγετική ομάδα της ΕΟΚ... Λένε ότι οι οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας αγγίζουν, πλέον, το απόλυτο μηδέν και όλα βρίσκονται στον αέρα, αφού τα πρωταθλήματα και οι μεταγραφές, ακροβατούν, χωρίς τίποτε να είναι δεδομένο.

Αυτή τη στιγμή η εγκύκλιος των μεταγραφών βρίσκεται σε ισχύ μόνο με υπογραφές και χωρίς την ... σφραγίδα της ΕΟΚ. Κανείς δεν ξέρει με ποιον τρόπο θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν, γενικώς επικρατεί ένα αλαλούμ και ένα νεφελώδες τοπίο, γενικώς και αορίστως.

Η προσπάθεια των κοριτσιών

Με γιατρό ή χωρίς, τα κορίτσια της Εθνικής, πάντως, βρίσκονται ήδη στη φούσκα της Βαλένθια, όπου μετέχουν στον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Η ελληνική ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε στην 4η θέση της διοργάνωσης, θα προσπαθήσει, παρά τις σημαντικές απουσίες της για το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι εύκολο, ωστόσο, τα χαμόγελα δεν έλειψαν από την άφιξη της Εθνικής στη Βαλένθια

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει Μαυροβούνιο, Σερβία και Ιταλία, σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Στην ισπανική πόλη θα γίνουν και οι αγώνες του α ομίλου, όπου συμμετέχουν Ισπανία, Σουηδία, Λευκορωσία και Σλοβακία. Οι άλλοι δυο όμιλοι φιλοξενούνται στο Στρασβούργο. Στον Γ θα παίξουν Βέλγιο, Σλοβενία, Τουρκία και Βοσνία, ενώ στον Δ συμμετέχουν Γαλλία, Ρωσία, Τσεχία και Κροατία.

Από κάθε όμιλο περνάνε απευθείας στους "8" οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Αυτές που θα τερματίσουν στη δεύτερη και τρίτη θέση παίζουν χιαστί (ο δικός μας όμιλος διασταυρώνεται με τον πρώτο, που εδρεύει στη Βαλένθια) σε τέσσερις αγώνες πρόκρισης. Οι νικήτριες περνάνε επίσης στα προημιτελικά, αντιμετωπίζοντας τις τέσσερις πρώτες. Ο προπονητής Βασίλης Μασλαρινός, έχει στη διάθεσή του τις Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμη Σπανού, Αγγελική Νικολοπούλου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Μαριέλλα Φασούλα, Έλενα Μποσγανά, Ιωάννα Δίελα, Βασιλική Λούκα, Έλενα Τσινέκε και Χριστίνα Αναστασοπούλου. 

πηγή:contra.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια