Looking For Anything Specific?

Μια φωτογράφιση που ενόχλησε: "Πως να εκπροσωπήσω μια χώρα που δεν με εκπροσωπεί"

Η φωτογράφιση εκπροσώπων της ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας της απουσίας έγχρωμων αθλητών από την συγκεκριμένη χώρα. Η Λιζ Κάμπαζ, αθλήτρια του WNBA, καταγγέλλει τους ιθύνοντες για "κουκούλωμα" της πολυπολιτισμικότητας της χώρας. 

 Η ίδια, γεννημένη στο Λονδίνο από Νιγηριανό πατέρα και Αυστραλή μητέρα, ανέδειξε το θέμα στο Instagram. "Πώς να εκπροσωπήσω μια χώρα που δεν εκπροσωπεί εμένα;" παραπονέθηκε η πρώην ολυμπιονίκης. Στην φωτογραφία εμφανίζονται Αυστραλοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όλοι λευκοί, με μαγιό ή ρούχα των χορηγών. 

 Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχτηκε πως έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά η φωτογράφιση, ώστε να υπήρχε πολυμορφία της ολυμπιακής ομάδας. Παράλληλα όμως η Επιτροπή ανέφερε πως έχει αποδείξει οτι ξέρει να "τιμά και προωθεί την πολυπολιτισμικότητα".

Η Κάμπατζ, παίζει στους Las Vegas Aces (WΝΒΑ) και κέρδισε το αργυρό με την ομάδα της Αυστραλίας στους Ολυμπιακους του 2012, έχει μιλήσει και στο παρελθόν για ζητήματα φυλετικής ταυτότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια