Looking For Anything Specific?

Μπράβο Άννα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης, απόφοιτη Νομικής με τρία πτυχία ξένων γλωσσών!

 

 Η Άννα Ντουντουνάκη έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του σε τέτοια διοργάνωση στα 100μ. πεταλούδα. 

"Ανέκαθεν πίστευα στον συνδυασμό του αθλητισμού με την εκπαίδευση. Άλλωστε, όταν δεν είμαι καλά στο ένα με βοηθά το άλλο", έχει δηλώσει στο παρελθόν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Το βιογραφικό της έχει ενδιαφέρον. 

Η Άννα ξεχωρίζει όχι μόνο για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά γιατί έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο. Να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με την ακαδημαϊκή πορεία. Άριστη μαθήτρια από μικρή και σημαιοφόρος στο σχολείο της, η Χανιώτισσα κολυμβήτρια τελείωσε με άριστα τη Νομική Σχολή στην Αθήνα, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο University of London Commercial and Corporate Law. Παράλληλα, είναι λάτρης του πιάνου και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. 

Η Άννα γεννήθηκε το 1995 και ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών να ασχολείται με τη κολύμβηση. Ούτε η ίδια, δεν φανταζόταν τότε, πως σχεδόν 15 χρόνια αργότερα θα εκπροσωπούσε τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και μάλιστα όχι στη συγχρονισμένη, αλλά στην κλασική κολύμβηση!

Η Άννα Ντουντουνάκη δούλεψε σκληρά και κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες κολυμβήτριες. Η αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων κατάφερε να αγωνιστεί στα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τερμάτισε 17η, με χρόνο 58.27 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ. 

Η συνεχής εξέλιξή της είχε ως επιστέγασμα το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στη Γλασκώβη. Ήταν το πρώτο μετάλλιο Ελληνίδας αθλήτριας στην ιστορία σε πανευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του επιτεύγματός της. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, τον Ιούλιο, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια