Looking For Anything Specific?

"Τι θέλει να πετύχει ο κύριος Βασιλακόπουλος; Γιατί οδηγούν το μπάσκετ στον γκρεμό;"Η κίνηση "Πρώτα το Μπάσκετ" εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των εκλογών της ΕΟΚ. Είναι σαφές πως η "ακυβερνησία" στο ελληνικό μπάσκετ δεν βοηθάει το άθλημα. 

Οι κ.κ. Βασιλακόπουλος, Λιόλιος, Φασούλας, Παπανικολάου κι όσοι εμπλέκονται με τις εκλογές πρέπει να κατανοήσουν πως υπάρχουν θέματα προς επίλυση, ανοικτά ζητήματα εκκρεμότητες που δεν μπορούν να περιμένουν , "πληγές" που πρέπει να επουλωθούν ώστε το αγαπημένο μας άθλημα να πάει επιτέλους μπροστά, να γυρίσει σελίδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία του μπάσκετ και κυρίως τα ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται σε σύγχυση και απογοήτευση με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τον κόσμο του μπάσκετ, αλλά και όσους φιλάθλους αισθάνονται την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια.

Η συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια των μελών της έκπτωτης διοίκησης του Γιώργου Βασιλακόπουλου και των συνεργατών του, στις 31 Μαρτίου 2021 κατεργάζεται όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής διαδικασίας μεθόδους ώστε να δημιουργεί συνεχώς εμπόδια, προβλήματα και να θέτει παρανόμως όλες τις διαδικασίες τέλεσης των εκλογών σε αναστολή.

Το μέγα ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι το εξής:

- Τι θέλει να πετύχει ο κύριος Βασιλακόπουλος? 

- Ποιος είναι ο τελικός σκοπός και η τακτική του σε όλες αυτές τις παράνομες, καταχρηστικές και εκτός κάθε λογικής ενέργειες?

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 31 Μαρτίου 2021 η επί δεκαετιών διοίκηση Βασιλακόπουλου είναι πλέον έκπτωτη, καθώς δεν όρισε την εκλογική διαδικασία ως όφειλε σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, όπως έπραξαν οι υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Η έκπτωτη διοίκηση Βασιλακόπουλου οδήγησε συνειδητά το άθλημα σε ακυβερνησία μεταθέτοντας παράνομα το χρόνο τέλεσης των εκλογών, σε χρόνο κατά τον οποίο το μπάσκετ θα ήταν ακυβέρνητο, οδηγώντας το συνειδητά στον ευτελισμό. 

Την 1η Απριλίου το Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, με σκοπό να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλέξουν τις ανάλογες  εκτελεστικές θέσεις που ορίζονται στο καταστατικό. Δεδομένου του ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δεν όριζε σε ποιον θα άνηκε η πρωτοβουλία για σύγκλιση της συνεδρίασης του Δ.Σ. ζητήσαμε εγγράφως τον ορισμό «προεδρεύοντος της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα» καθώς και τον ορισμό «εκτελούντος χρέη γραμματέα» προκειμένου να τηρηθούν σχετικά πρακτικά αυτής.

Την ίδια ημέρα έλαβαν όλα τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ, τακτικά και αναπληρωματικά,  ανώνυμη πρόσκληση από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας, για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για την Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 13:00. Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις κατά σειρά του κου Κουλοσούσα (τον οποίο αντικατέστησε ο κος Βακαλόπουλος) και του κου Φιλίππου (τον οποίο αντικατέστησε ο κος Καλαϊτζάκης.)

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Απριλίου, η πλειονότητα των μελών  εισήλθε από τους προσωπικούς τους υπολογιστές. Όμως, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του προσωρινού ΔΣ, ο κος Βασιλακόπουλος, ο κος Γολέμης, ο κος Τσαγκρώνης, ο κος Μπάκουλας, ο υποψήφιος πρόεδρος κύριος Παπανικολάου και κάποιοι ακόμη, βρίσκονταν χωρίς καμιά πλέον επίσημη ιδιότητα και με φυσική παρουσία, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας παράτυπα και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία διεξαγωγής της διαδικασίας.

Η πλευρά μας ζήτησε να ψηφιστεί «προεδρεύων» της συζήτησης, αλλά από αστική ευγένεια και μόνο και για κανένα άλλο λόγο, επιτρέψαμε εφόσον το απαίτησαν να ξεκινήσουν την «συζήτηση», στους κ. Βασιλακόπουλο και Γολέμη.

Ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, αποφάσισαν μια σύντομη διακοπή για διάλειμμα, χωρίς να ερωτηθεί κανείς, με προφανή αιτία τo σχεδιασμό της τακτικής τους.

Στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της προσωρινής Διοίκησης ΔΣ και ενώ κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, οι ψήφοι ήταν 9 υπέρ του υποψήφιου Προέδρου κου Φάνη Χριστοδούλου (ένα πρόσωπο που ενώνει αντί να διχάζει και χωρίς περαιτέρω ανάγκη έκθεσης του βιογραφικού του) και 9 υπέρ του κου Βασιλακόπουλου (ο υπαίτιος δηλαδή για το ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αυτή τη στιγμή διοίκηση ορισθείσα από το Πρωτοδικείο),  επικράτησε χαοτική κατάσταση από την πλευρά Βασιλακόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ότι δήθεν ο κος Καλαϊτζάκης (μολονότι είχε κληθεί νόμιμα και παρευρίσκετο στη συνάντηση) δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει!!!

Επικράτησε πανικός και φωνές από την πλευρά Βασιλακόπουλου, όπως έχει ξανασυμβεί άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οι εξελίξεις δεν είναι κατά τα γούστα της πρώην ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ.

Στην προσπάθεια να αποκατασταθεί η τάξη ακούστηκε επανειλημμένα η έκφραση από τα υπόλοιπα μέλη «όλοι είμαστε ίσοι στο συμβούλιο» αλλά οι φωνές αυτές έπεσαν στο κενό…

Τότε ακούστηκε επαναλαμβανόμενα και με ένταση «Τελειώσαμε…»,  δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στον τεχνικό διαχειριστή της τηλεδιάσκεψης «Κλείστο..» και χρησιμοποιώντας πρακτικές που δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη χώρα, ως «δια μαγείας» έπεσε το «σύστημα» όπως έχει ξανασυμβεί άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν…

Όμως παρά τα όσα συνέβησαν και τις αντίξοες συνθήκες της συνεδρίασης του προσωρινού ΔΣ της ΕΟΚ, η πλευρά των υπόλοιπων συμβούλων προσπάθησε και συνέχισε τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ξεπερνώντας τις όποιες «πτώσεις» του συστήματος τηλεδιάσκεψης και εξέλεξε μέλη του Συμβουλίου καλύπτοντας όλες τις εκτελεστικές θέσεις, με Πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης το κο Φάνη Χριστοδούλου.

Προφανώς η Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, δεν ήταν μια καλή ημέρα για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο όποιος έβλεπε το δεκαετιών καθεστώς του, να συνθλίβεται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Η συνέχεια πλέον είναι λίγο πολύ γνωστή. Η προσπάθεια του κου Βασιλακόπουλου και των συνεργατών του να οδηγήσουν το Ελληνικό μπάσκετ σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζεται.

Η επιθυμία τους για μόνιμη εγκατάσταση στα γραφεία της ΕΟΚ, ωθεί δυστυχώς το Ελληνικό μπάσκετ στις αίθουσες δικαστηρίου…

Αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωτοδικείου, θα πιστοποιήσει το κατά πόσον οι εκλογές που προγραμματίζονται μέχρι τέλος Μαΐου σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, θα γίνουν πραγματικότητα ή θα ζήσουμε στιγμές επαναλαμβανόμενων εκλογικών διαδικασιών…

Είναι πραγματικά λυπηρό για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται επί δεκαετίες στη διοίκηση της ΕΟΚ, τη στιγμή που η ελληνική καλαθοσφαίριση πρέπει να αναγεννηθεί και να περάσει σε μια νέα εποχή, να οδηγούν το αγαπημένο μας εθνικό άθλημα στον γκρεμό και όχι στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο σωστός ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε θα μπει μπροστά, πότε θα κάνει πίσω και πότε θα αποχωρήσει με αξιοπρέπεια.

Η πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια