Looking For Anything Specific?

World Athletics: Το πρώτο τρισδιάστατο εικονικό αθλητικό μουσείο στον κόσμο


 

 Σε μια εποχή που τα ταξίδια για αρκετό κόσμο αποτελούν ανάμνηση(ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμη), εξελίσσονται ανά τον κόσμο διάφορα projects που προσπαθούν να προσφέρουν έστω κι από απόσταση, εμπειρίες στο κοινό. 

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η δημιουργία του Μουσείου World Athletics (MOWA). Πρόκειται για το πρώτο τρισδιάστατο εικονικό αθλητικό μουσείο στον κόσμο το οποίο είναι έτοιμο να δώσει στους επισκέπτες ένα διαδραστικό ταξίδι στην ιστορία του αθλητισμού με αναφορές σε πολλούς από τους θρύλους των σπορ από κάθε ήπειρο μέσω ρεαλιστικού διαδραστικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων που δωρίζονται από τους αθλητές οι οποίοι βοηθούν στην αφήγηση της ιστορίας του αθλήματος. 

"Μέσω της MOWA, φίλοι του αθλητισμού και των μουσείων από όλο τον κόσμο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς θα μπορούν να ανακαλύψουν τη συναρπαστική ιστορία του αθλητισμού και τα καταπληκτικά επιτεύγματα των αθλητών μας. Η προσπάθεια αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η πανδημία έχει περιορίσει την δυνατότητα των φιλάθλων να παρακολουθεί αθλητικές εκδηλώσεις ή να επισκέπτεται μουσεία", αναφέρει το δελτίο τύπου. 

 Για την δημιουργία του Μουσείου το World Athletics συνεργάστηκε με την ψηφιακή αθλητική εταιρεία dcSPORT. Μέσω τεχνολογίας αιχμής 3D, το MOWA έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει σαν ένα πραγματικό κτίριο με ψηφιακά δωμάτια. Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερα στο μουσείο και να αλληλεπιδράσει με περισσότερα από 60 εκθέματα(εμπλουτίζεται διαρκώς με δωρεές αθλητών) και περισσότερα από 400 είδη υποστηρικτικού περιεχομένου: κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο.

 Η πρώτη μεγάλη έκθεση του World Athletics θα γίνει τον Ιούλιο, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.  Πληροφορίες: www.worldathletics.org/mowa

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια