Looking For Anything Specific?

"Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει καθολικό lockdown στις ακαδημίες-Πρέπει να αντιδράσουμε"

 


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 44χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Στράτος Γκαρόζης. Ο 44χρονος τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών ΑΟ Ανατολή που εδρεύουν στα Ιωάννινα μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Πολλά παιδιά έχουν αλλάξει πλήρως τρόπο ζωής. Σταμάτησαν τη φυσική άσκηση, περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή με τηλεκπαίδευση αλλά και με παιχνίδια, είναι συνέχεια με το κινητό στα χέρια. Κάθε άλλη δραστηριότητα σταματάει. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η προπόνηση βοηθάει και στην ψυχολογία"

Κρατάω επαφή με τα παιδιά μέσω εφαρμογών. Μιλάμε πολύ, δεν κάνουμε διαδικτυακή προπόνηση, τη θεωρώ πολύ λάθος. Όμως συζητάμε και βλέπω ότι τα παιδιά δεν έχουν όρεξη. Βαριούνται, δεν θέλουν να δουλεύουν μόνοι τους. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας Κ16.

Αρκετά εξέφρασαν επιθυμία να σταματήσουν την μπάλα. Είναι Β΄ Λυκείου, πλησιάζουν οι πανελλήνιες, έχουν εγκλωβιστεί. Θέλει πολύ δουλειά σε ψυχολογικό επίπεδο για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να ξαναβρούν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό. Προπονητικά σε 1-2 μήνες μπορούν να επανέλθουν, όμως το κυριότερο είναι το ψυχολογικό.

Όλο αυτό το διάστημα δεν ασχολούνται, δεν βρίσκουν τους φίλους στο γήπεδο, έχουν χάσει κάθε σοβαρό κίνητρο. Μακάρι να βγω λάθος, αλλά σε λίγα χρόνια θα φανεί το κενό αυτό στις ανάλογες ηλικίες, αφού η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία υπάρχει καθολικό lockdown στις ακαδημίες. Στις υπόλοιπες χώρες λειτουργούν τα μεγάλα τμήματα, σε άλλες λειτουργούν όλα.

Στην Αλβανία σταμάτησαν τα σχολεία, αλλά όχι οι ακαδημίες. Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, μιλάμε για το σύνολο του αναπτυξιακού αθλητισμού.

Δεν βλέπω καμία εξήγηση η οποία να σε πείθει. Δεν υπάρχει κάποια μελέτη παγκοσμίως ότι οι προπονήσεις των μικρών ηλικιών προκαλούν μεγάλη διασπορά του ιού. Έχω ρωτήσει ειδικούς και μου επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει έρευνα.

Εμείς στείλαμε πρόταση στους αρμόδιους φορείς να διοργανώσει rapid test ο Δήμος και η Περιφέρεια Ιωαννίνων, 3-4 φορές το μήνα. Προτείναμε ατομικές προπονήσεις ανά δέκα άτομα σε μεγάλο γήπεδο και κάθε μία ώρα να αλλάζουν οι ομάδες. Κανείς δεν μας απάντησε…

Μετά από τόσο καιρό δεν υπάρχει δικαιολογία, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Κάποιοι ίσως την ενστερνίζονται, κάποιοι όχι. Μόνο σε σενάρια συνωμοσίας πάει το μυαλό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μη μπορούν δύο παιδιά να αλλάζουν πάσα 10 μέτρα, αλλά να μπορούν να παίζουν τένις! Λένε μερικοί για τους γονείς που μαζεύονται απ’ έξω. Γιατί, μήπως στα κολυμβητήρια που άνοιξαν πρόσφατα δεν μαζεύονται γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους;

Η υπομονή έχει και τα όριά της. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα παιδιά και γίνονται θύματα αυτής της κατάστασης, πρέπει να αντιδράσουμε".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια