Looking For Anything Specific?

Έλληνας και Θεσσαλονικιός ο Διευθυντής Σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

 


Ένας απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια (τάξη του 1997) είναι ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024.  

Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασε International Relations and Affairs στο Grinnell College και συνέχισε το μεταπτυχιακό του στο Johns Hopkins University. 

Ο Λ. Κωνσταντινίδης έχει 15 χρόνια εμπειρίας με παρουσία σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης μεγάλων διοργανώσεων (Αγώνες σε Αθήνα, Πεκίνο, Τορίνο, Βανκούβερ, Λονδίνο).  

Ιππασία στις Βερσαλλίες, ιστιοπλοϊα στην Μασσαλία 

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς το 2024 στο Παρίσι λέει: "Έχουμε πει ότι δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα που δεν θα χρειάζεται και για το οποίο δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο business plan και συγκεκριμένος φορέας που θα το λειτουργήσει.

Όταν αποφασίσαμε τη διοργάνωση, κοιτάξαμε το χάρτη για να δούμε πού θα  διοργανώσουμε τα τουρνουά. Είδαμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα για το τένις, ξέραμε ότι θα γίνει στο Ρολάν Γκαρός. Μετά αναρωτηθήκαμε για τα εκτός Παρισιού αγωνίσματα, προωθώντας παράλληλα και την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας, για την οποία είναι ιδιαίτερα περήφανη. Συζητήσαμε με το παλάτι των Βερσαλλιών και προτείναμε να κάνουμε την ιππασία στους κήπους του. Αυτή είναι μία ευκαιρία που δίνεται μία φορά τον αιώνα, δεν θα την απεμπολήσουμε… 

Επίσης, αναζητήσαμε χώρο για την ιστιοπλοΐα και καταλήξαμε στη Μασσαλία, η οποία θα φιλοξενήσει και άλλους αγώνες -ποδοσφαιρικούς όπως και άλλες πόλεις της χώρας. Τέλος, προσφάτως αποφασίστηκε πως το σέρφιγκ και η ιστιοσανίδα δεν θα γίνουν στη μητροπολιτική Γαλλία αλλά στην Ταϊτή, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι γεγονός πως πρόκειται για μεγάλο άνοιγμα. Ωστόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή πλέον το επιτρέπει κι αντί να κατασκευάσουμε εμείς μια τεχνητή πίστα για σέρφιγκ, επιλέξαμε το μέρος που στην περίοδο του Αυγούστου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κύματα, την Ταϊτή.  

Σκοπός ήταν να βγει ωραίο αποτέλεσμα. Και επειδή τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ο βασικός πόρος της διοργάνωσης, πολλά από τα αθλήματα θα γίνουν μπροστά ή με φόντο γνωστά μνημεία του Παρισιού, όπως ο πύργος του Άιφελ".  

Σε ό,τι αφορά το Ολυμπιακό Χωριό, διευκρινίζει πως θα χτιστεί σε μια περιοχή στα βόρεια του Παρισιού, όπου υπάρχει μεγάλο οικιστικό έλλειμμα, και θα έχει ακριβώς το μέγεθος που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ολυμπιάδας. 

Πηγές: makthes.gr, Anatolia.edu και ΑΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια