Looking For Anything Specific?

"Στην Εισαγγελία η υπόθεση καταγγελίας απόπειρας βιασμού στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης"

 

 Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση καταγγελίας απόπειρας βιασμού από στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Υπάλληλος της ΕΟΚ έχει προχωρήσει μέσω του δικηγόρού της Απόστολου Λύτρα σε διπλή καταγγελία για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ενημερώθηκε σχετικά παραπέμποντας την υπόθεση στο Εισαγγελέα. Ο δικηγόρος κ. Λύτρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" του Open είπε: 

 "Υπάρχει μία σοβαρή καταγγελία, βρίσκεται στα χέρια του κ.Αυγενάκη. Θα απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία και θα περιμένουμε τις διαδικασίες. Από τις πληροφορίες μου, το περιστατικό ήταν γνωστό στο χώρο του μπάσκετ. Η καταγγέλλουσα το είχε εκμυστηρευτεί σε αρκετούς ανθρώπους, αλλά δεν βρήκε καμία υπεράσπιση από την ομοσπονδία», τόνισε ο Λύτρας. 

 Και συνέχισε, μιλώντας για το περιεχόμενο της καταγγελίας: "Περιέχει δύο πράξεις. Η μία το έγινε το 2014, απόπειρα βιασμού και η δεύτερη το 2018 και αφορά σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμό". Ωστόσο, εξήγησε ότι το θύμα, το 2019, επιχείρησε να κάνει μία προφορική καταγγελία στην ομοσπονδία, δίχως να βρει ανταπόκριση!

 Ο Απόστολος Λύτρας αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ: "Αυτή δεν είναι απάντηση. Αναφέρει πως η καταγγελία έγινε δήθεν επειδή υπάρχουν εκλογές. Δεν είναι απάντηση, για μία τόσο σοβαρή καταγγελία. Θα ενδιέφερε την υπάλληλο τι θα γίνει με τις εκλογές; Η ομοσπονδία δεν γνωρίζει την καταγγελία και δεν θα έπρεπε να βιαστεί να βγάλει ανακοίνωση για τις εκλογές. Έτσι και αλλιώς, τα περισσότερα μέλη της τωρινής διοίκησης δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές. Ήταν μία άστοχη κίνηση και κίνηση πανικού". 

Παράλληλα, ο δικηγόρος της υπόθεσης αναφέρθηκε στο θύμα της υπόθεσης και πώς αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία: "Είχε τον φόβο. Όπως τον έχουν όλα τα θύματα. Φοβούνται ότι δεν μπορούν να αποδείξουν, φοβούνται ότι θα υπάρχει μια δημόσια κατακραυγή. Τα θύματα δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να μιλάνε". Εξάλλου, ο Λύτρας τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλες καταγγελίας για τον ίδιο παράγοντα, και επιβεβαίωσε πως είναι εν ενεργεία στέλεχος της ΕΟΚ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια