Looking For Anything Specific?

Καθηγητής Πνευμονολογίας: "Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί έχουμε περιορισμούς στην άθληση;"

 

 Τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την παρατεταμένη αδράνεια των παιδιών στα οποία απαγορεύεται να αθληθούν οργανωμένα εξέφρασε ο Ν. Τζανάκης, Καθ.Πνευμολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθ. Πνευμονολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. 

O κ. Τζανάκης αναφέρθηκε μάλιστα (στο 4ο λεπτό της συνέντευξης) και σε επικοινωνία που είχε με τον βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή και προπονητή Νίκο Μπουντούρη. Μεταξύ άλλων είπε: " Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχουμε περιορισμούς στην άθληση. Ο Ν. Μπουντούρης, μου έστειλε μια καταπληκτική ιδέα την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει η δυνατότητα με διατήρηση ιατρικών πρωτοκόλλων να έχουμε εκγύμναση εφήβων ώστε τα παιδιά να εκτονώνονται να ωφελούνται από την κοινωνική διαδικασία. 

Πρέπει να να αφήσουμε τον κόσμο να βγει έξω για άθληση για σωματική αγωγή, όχι να τους κλείνουμε μέσα στο σπίτι. Ο κόσμος και η κοινωνία δεν αντέχει πλέον...". 
Θυμίζουμε πως στην διάρκεια της σημερινής ημέρας η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, αποφάσισε να μην ανάψει το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση πρωταθλημάτων σε κατηγορίες όπως η Α1 Κατηγορία πόλο, χάντμπολ ανδρών-γυναικών, βόλεϊ, Α1 Γυναικών και Α2 μπάσκετ . 

Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά και έφηβοι στερούνται επί σειρά μηνών την επαφή με το άθλημα τους. "Αντί να χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό ως ένα μέτρο που να βοηθάει το παιδί να ξεσκάει για μια, μιάμιση ώρα την ημέρα του το απαγορεύουμε και το κρατάμε κολλημένο σε ένα κινητό , σε έναν υπολογιστή. Το έχω επαναλάβει, υπάρχουν τρόποι. Ανά γκρουπ, σε εξωτερικό χώρο,  με ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Με λύπη μου διαπιστώνω πως υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν παιδιά από τον αθλητισμό. Υπάρχουν γονείς που μου ζητούν να μιλήσω με τα παιδιά τους για να τα πείσω να κρατήσουν την φλόγα μέσα τους για το άθλημα που αγάπησαν. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα τα καταφέρουμε", είχε μεταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ο Ν. Μπουντούρης.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια