Looking For Anything Specific?

Ο άθλος της Γενεύης όπως τον έζησε ένας 16χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ!


Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει σήμερα (26/3) την συμπλήρωση 30 ετών από τον άθλο της Γενεύης, την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, του 1ου Ευρωπαϊκού τίτλου του συλλόγου με τη νίκη επί της Σαραγόσα.

Μαζί με τους παίκτες-θρύλους του ΠΑΟΚ, τον Πρέλεβιτς, τον Μπάρλοου, τον Σταυρόπουλο, τον Φασούλα συνυπήρχε κι έζησε εκείνη την απίστευτη διαδρομή προς την κορυφή, ένας έφηβος, ένα παιδί που δεν είχε καλά καλά ενηλικιωθεί. Ο Γιώργος Βαλαβανίδης: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ από τις Φέρες του Έβρου την σεζόν 1988-89 σε ηλικία 14 ετών. Εντάχθηκα στο παιδικό και χωρίς καλά καλά να το καταλάβω προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα. Αυτό συνέβη γιατί είχε έρθει κάποια στιγμή σε μια προπόνηση του παιδικού ο Κώστας Πολίτης, τότε προπονητής του αντρικού τμήματος. Αυτός  έδωσε εντολή στον Ανέστη Μελετιάδη και κάπως έτσι βρέθηκα να προπονούμε με την μεγάλη ομάδα. Αυτό το αναφέρω για να καταδείξω πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή αντρικής ομάδας να γνωρίζει και να παρακολουθεί το υλικό που υπάρχει στο παιδικό και το εφηβικό τμήμα", εξηγεί στο Sportbubble ο Γιώργος Βαλαβανίδης . 

Σχετικά με την σημαδιακή σεζόν 1990-91 λέει: "Ήμουν μόλις 16 ετών, έκανα προπονήσεις με πολύ σημαντικούς παίκτες. Το μεγάλο μου άγχος ήταν οι …πάσες. Ειδικά αυτές οι περίεργες no look πάσες του Νίκου Σταυρόπουλου αλλά κι άλλων παικτών. Ήξερα πως αν δεν ήμουν καλός αποδέκτης της μπάλας δεν θα μου την ξανάδιναν. Εκείνη η Ευρωπαϊκή διαδρομή την χρονιά της Γενεύης ξεκίνησε από την Αγγλία, το Σάντερλαντ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί σε εκείνο το ματς , ο τότε κόουτς της ομάδας, ο Σάκης Λάϊος μου έδωσε χρόνο συμμετοχής. Συμμετείχα ως 10ος παίκτης σε αρκετά ματς γιατί ο Τζον Κόρφας που υπήρχε στο ρόστερ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. 

Θυμάμαι όλη την τρέλα που επικρατούσε παραμονές του τελικού για ένα εισιτήριο όπως και τους έξαλλους πανηγυρισμούς. Επικρατούσε πανζουρλισμός. Και στο γήπεδο και στην πόλη της Γενεύης. Δεν θα ξεχάσω την επιστροφή, ήρθε ο πατέρας μου να με πάρει από το αεροδρόμιο. Μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι μας στην Τούμπα υπήρχε κόσμος παρατεταγμένος στο δρόμο, λες και ήταν παρέλαση. Δεν νομίζω πως έχει γίνει ξανά τέτοιο πράγμα".

Για την συνύπαρξη του με τους παίκτες του ΠΑΟΚ λέει: "Μου έκανε εντύπωση η εργατικότητα του Τζον Κόρφα. Δεν ήταν τυχαία η καριέρα που έκανε. Ήταν ακούραστος. Πολύ εργατικοί ήταν επίσης οι Μαματζιόλας και Μπουντούρης, που ήταν τρία χρόνια μεγαλύτεροι μου. Ο Πρέλεβιτς δεν ήταν αυτό που λέμε "αθλητικός παίκτης" ωστόσο όταν έμπαινε στην προπόνηση ήταν τρομερά επαγγελματίας. Θυμάμαι πόσο επέμενε με τα εύστοχα σουτ. Ο Μπάρλοου ήταν απλώς άλλο επίπεδο…

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο, είναι  στιγμές που θα κρατώ πάντα φυλαγμένες  στην καρδιά μου".




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια