Looking For Anything Specific?

Ο κόουτς MVP, οι διαμαρτυρίες, τα ντέρμπι του Κυπέλλου κι ο Μαρκ Κούμπαν




Λένε πως όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή..Μπορεί οι προημιτελικοί αγώνες Κυπέλλου να πρόσφεραν έντονες συγκινήσεις σε ένα μεγάλο κοινό όμως σε άμεσα ενδιαφερόμενους προκάλεσαν κι άλλα συναισθήματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολα... διαχειρίσιμα.

 Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Ιβανωφείου. MVP του Δικεφάλου (αν δείτε την μεγάλη εικόνα) δεν είναι ούτε ο Λοβ , ούτε ο Γκρίφιν , ούτε ο Μαργαρίτης αλλά ο κόουτς. Ίδια είναι η ομάδα με αυτή που ξεκίνησε τον Οκτώβριο (με μοναδική αλλαγή και προσθήκη αυτή του Κονατέ που έγινε επί Μέξα), όμως ο ΠΑΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών. Και δεν είναι ότι παίζει καμιά σούπερ μπασκετάρα. Όχι. Αδυναμίες έχει πολλές στο παιχνίδι του. Η διαφορά είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα λιγότερο αγχωμένος. Η ομάδα δείχνει μαχητικότητα δεν μπαίνει φοβισμένα στα ματς, έχει αναπτύξει περισσότερο το ένστικτο της επιβίωσης, παλεύει. Αυτά πιστώνονται στον Λυκογιάννη. Ο Ηρακλής έχασε ένα ματς. Δεν καταλαβαίνουμε ειλικρινά την "τρέλα" που υπάρχει. Εκτός κι αν στην αρχή της σεζόν είχε τεθεί ως στόχος η (πάση θυσία) κατάκτηση του Κυπέλλου ή το πλασάρισμα στον τελικό του πρωταθλήματος. Αν αυτοί ήταν οι στόχοι τότε "οκ", μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία. Αλίμονο όμως εάν πρόσωπα κρίνονται για την επάρκεια τους ανάλογα με το αν θα κερδίσουν ή θα χάσουν ένα ματς. Το λέμε γιατί η εικόνα του Ηρακλή λίγες ημέρες πριν (στην Ευρώπη) ήταν καλή.  

Σημειώστε και κάτι ακόμη: Οι κυανόλευκοι μετά τα απανωτά παιχνίδια στην διοργάνωση της FIBA ταξίδεψαν στη Ρόδο για το ματς με τον Κολοσσό. Ο ΠΑΟΚ ούτε Ευρώπη έχει, ούτε παιχνίδι πρωταθλήματος έπαιξε καθώς αναβλήθηκε αυτό με τον Παναθηναϊκό λόγω κορονοϊού. Δεν λέμε πως ο Ηρακλής πρέπει να ψάχνει δικαιολογίες όμως ο παράγοντας κούραση είναι κάτι δεν μπορείς να αφήσεις έξω από την...εξίσωση. 


 Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον αυριανό ημιτελικό (12/2) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα στο Paok Sports Arena. Διαιτητές του αγώνα είναι οι κ.κ. Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Μάνος. Ο Λυκογιάννης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ελάιζα Μήτρου – Λονγκ ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γιώργου Καμπερίδη.

Το Λαύριο η ΑΕΚ, η διαιτησία

Το Λαύριο επιβεβαίωσε την καταπληκτική φόρμα και ψυχολογία στην οποία βρίσκεται. Κέρδισε 2η φορά την ΑΕΚ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκαλώντας ωστόσο την "έκρηξη" εκπροσώπων της "Ένωσης" σχετικά με την διαιτησία. Δεν έχει κακές διαιτησίες το Λαύριο. Αυτό είναι αλήθεια. Καταγγέλθηκαν όμως πολύ σοβαρότερα πράγματα...

Είναι κάπως άχαρο και μη εποικοδομητικό να καταπιανόμαστε με την διαιτησία, την ΚΕΔ, τον τρόπο λειτουργίας της αποσπασματικά κι ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν κέρδιζε η ΑΕΚ, θα ήταν όλα καλώς καμωμένα στην διαιτησία; Θέλουμε να πούμε πως πρέπει επιτέλους οι ομάδες να απαιτήσουν ένα καλύτερο πλαίσιο. Το αξίζουν, είναι δικαίωμα τους. Επενδύουν στο άθλημα σε εποχές δύσκολες. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι το κάνουν. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι σε αυτούς που βάζουν τα χρήματα τους.  Πρέπει κι αυτοί να απαιτήσουν εντιμότητα, δικαιοσύνη, αλλαγή προς το καλύτερο.  Το είχαμε γράψει και για τον ΠΑΟΚ και για τον Άρη όταν πρόσφατα διαμαρτυρήθηκαν για διαιτησίες. 

Το Λαύριο διαθέτει εξαιρετικό σύνολο, μια πολύ καλή ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να "κλέψει" από παίκτες και προπονητή όσα έχουν κατακτήσει τη φετινή χρονιά.



Μια δίκαιη απόφαση

Δικαιότατη η κλήση των : Μουράτου, Χουγκάζ και Κουζέλογλου από τον Θανάση Σκουρτόπουλου. Η προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύεται. Μπράβο στα παιδιά και στις ομάδες που τους εμπιστεύονται. 
Η Εθνική μας θυμίζουμε πως θα αντιμετωπίσει στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ την Βοσνία (20/2) και την Λετονία(22/2).


 Ο Μαρκ Κούμπαν, ο εθνικός ύμνος, η κόντρα του με τον Τραμπ 

 Μεγάλη μορφή ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς Μαρκ Κούμπαν που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την επικαιρότητα με αφορμή την απόφαση του να μην βάζει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ , όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ, πριν από τα παιχνίδια των Μαβς.
 Ειπώθηκε πως αυτό δεν έχει να κάνει με την... απουσία αγάπης προς τις ΗΠΑ και τη σημαία, αλλά με το γεγονός πως πολλοί θεωρούν ότι αυτός (ο ύμνος) δεν τους εκφράζει απόλυτα. 

Στο διαδύκτιο μπορείτε να βρείτε πολλά για τον πολυεκατομμυρούχο που λέγεται «Κούμπαν» όπως για το πώς πλούτισε πουλώντας την εταιρεία του (broadcast) στην yahoo. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτά. Θα σας μεταφέρουμε κάποιες απόψεις του (μέσω tweets) του ώστε να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση σχετικά με τον ύμνο. 

Τον Μάιο του 2020 ο Κούμπαν έγραψε: "Η Αστυνομία... Εθνικού ύμνου σε αυτή την χώρα έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου...". Ο Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, από το Τέξας που είναι φίλος του Τραμπ του είχε απαντήσει :"Αλήθεια; Το ΝΒΑ μας λέει ποιος να σταθεί για την σημαία;  Όποιος τιμάει τους Αστυνομικούς μας και τους Βετεράνους να πάει στο... διάολο; Στο Τέξας; Καλή τύχη με αυτό...".

 Η απάντηση του Κούμπαν  ήρθε άμεσα: "Έχε το θάρρος Τεντ Κρουζ μια φορά. Μίλα σε μένα. Είναι το tweet μου". Ο Κρουζ απάντησε: "Τι έχεις να πεις για την στάση του ΝΒΑ όσο αφορά την Κίνα; Οι παίκτες των Μάβερικς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την φράση Free Hong Kong στις φανέλες τους;". 

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Ντάλας επανήλθε: "Μπορείς να πεις Black Lives Matter ; Υπάρχει συστηματικός ρατσισμός σε αυτή την χώρα. Μπορώ να πω ότι υπάρχει μία πανδημία για την οποία έχεις κάνει ελάχιστα για να την τελειώσεις. Μπορώ να πω ότι νοιάζομαι για την χώρα, πρώτα απ' όλα". Λίγο αργότερα μία ομάδα συντηρητικών κάλεσε άπαντες να μποϊκοτάρουν τις εταιρείες του Κούμπαν. Ο Κούμπαν απάντησε αραδιάζοντας την λίστα με τις εταιρείες του!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια