Looking For Anything Specific?

Ο Άλεξ Σάντσεθ εμπνέει ακόμη τα παιδιά με αναπηρία: Ήταν ο πρώτος που έπαιξε στην LaLiga με ένα χέρι

 


Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2009 όταν ο Άλεξ Σάντσεθ της Ρεάλ Σαραγόσα έγραφε ιστορία ως πρώτος παίκτης με αναπηρία(γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι) που συμμετέχει στην LaLiga. 

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, ο  31χρονος ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να λαμβάνει επιστολές από γονείς που του λένε πως υπήρξε έμπνευση για τα παιδιά τους, ενώ πρόσφατα έλαβε την απόφαση με την βοήθεια εκδοτικού οίκου, να γράψει την αυτοβιογραφία του. 

Το repress.gr αναφέρει για τον Άλεξ Σάντσεθ

"Αν το  «ο καθένας παίρνει αυτό για το οποίο προσπάθησε", εκδίδοταν σε βιβλίο, ο Άλεξ Σάντσεθ θα είχε δική του Best- seller… τριλογία, με το ταξίδι της ζωής του να αποτελεί πρότυπο και τροφή για σκέψη.

Ο ίδιος ανατρέχει 11 χρόνια πριν, στην εμφάνιση που έμεινε μέσα του, ως στιγμή που αλλάζει η ζωή του: "Ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν όλα όσα αγωνίστηκα από τότε που γεννήθηκα". Είναι 8 Νοεμβρίου 2009 και η Ρεάλ Σαραγόσα ταξιδεύει ως το «Μεστάγια», για να αντιμετωπίσει την ιστορική ομάδα της Βαλένθια.

Η ομάδα του Ουνάι Εμέρι κυριαρχεί από το ξεκίνημα καθώς ο Νταβίντ Σίλβα χαρίζει το ιδανικό ξεκίνημα στην ομάδα του, ανοίγοντας το σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Πάμπλο Ερνάντες κάνει το 2-0 λίγο αργότερα με την και την Βαλένθια, να διατηρεί άνετα το προβάδισμά της έως τέλους (3-1).

Στο 75ο λεπτό ο προπονητής της Ρεάλ Σαραγόσα  Μαρσελίνο Τοράλ, αναγνωρίζοντας την συγκλονιστική προσπάθεια του Άλεξ με την β΄ομάδα (12 γκολ σε 10 ματς), τον ρίχνει στη "μάχη" ως αλλαγή. 

Δεν ήταν μόνο μια στιγμή που άλλαξε το παιχνίδι για τον νεαρό επιθετικό, αλλά για οποιονδήποτε στην κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες που ονειρευόταν μια μέρα να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Ισπανός είχε γράψει ιστορία, παίρνοντας τον τίτλο του πρώτου ποδοσφαιριστή με ένα χέρι που συμμετάσχει σε ένα επαγγελματικό παιχνίδι.

"Ήμουν τόσο νευρικός γιατί υπήρχαν πάνω από 50.000 στο γήπεδο εκείνη την ημέρα. Ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ όταν έκανα ζέσταμα, αλλά όλα άλλαξαν όταν μου είπε ο προπονητής να πάω. Εκείνη τη στιγμή, επικεντρώθηκα στο το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μετά το παιχνίδι, έλαβα εκατοντάδες μηνύματα και κλήσεις στο τηλέφωνό μου, αλλά τηλεφώνησα αμέσως στην οικογένειά μου για να μοιραστώ μαζί μου την ευτυχία μου", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο repress.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια