Looking For Anything Specific?

Μαυρωτάς: "Από τα μέσα της άνοιξης θα δούμε για μικρές κατηγορίες και Ακαδημίες"

 
Για τον "οδικό χάρτη" που ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν χαράξει σχετικά με τον Αθλητισμό μίλησε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα mikri liga.com ο κ. Μαυρωτάς αναφερόμενος στο άνοιγμα των Ακαδημιών ανά την Ελλάδα δήλωσε: "Σε λίγο καιρό θα είμαστε στα γήπεδα κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Και σιγά – σιγά θα πάμε και προς τα κάτω, στις ακαδημίες, από τα μέσα της άνοιξης με κανόνες, πειθαρχία και έλεγχο…Υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα ξανανοίξουμε τον αθλητισμό. Γενικά υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά τις μεταλλάξεις, υπάρχει ανησυχία μην ξεφύγει η κατάσταση και από τα 1.000 κρούσματα πάμε στα 2.000 και 3.000!

Για το ποδόσφαιρο είπε: "Καταλαβαίνουμε πως μαζί με το επιδημιολογικό φορτίο, υπάρχει και το ψυχολογικό και για πολλούς το οικονομικό. Κάποιοι μπορεί να θεωρούνται ερασιτέχνες στα χαρτιά όμως έχουν εισοδήματα από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουν πως όταν ξεκινήσουν δεν θα είναι όπως πριν, με την έννοια της… παιδικής χαράς!

Θα είναι όλα οργανωμένα, με λίστες, τα τεστ θα στέλνονται στις Ενώσεις, από εκεί στην ΕΠΟ και στη συνέχεια στη ΓΓΑ. Θα επικρατεί αυστηρή πειθαρχία που δεν έχουμε συνηθίσει αλλά είναι καλό

Νομίζω ότι θέλει λίγο ακόμα υπομονή. Έχουμε φάει το γάιδαρο! Ανεβήκαμε τη μεγάλη ανηφόρα, δεν έχουμε φτάσει στο ίσιωμα όμως θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε χωρίς επιδείνωση, το σενάριο της προβλεπόμενης έκβασης θα πάει καλά.

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε εικόνα για προπονήσεις όχι μόνο στη Football League αλλά και στην Α’ Εθνική Γυναικών και στη Γ’ Εθνική. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο ακόμα και να τελειώσουν τα πρωταθλήματα Αρχές Ιουλίου.

Η πολιτεία δηλαδή να δώσει την ευελιξία να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις προκηρύξεις έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες είτε με διπλά παιχνίδια είτε χωρίς Play off και Play out.

Για τα τεστ είπε: " Άκουσα τον κ. Αυγενάκη στη χθεσινή συνάντηση με τους αθλητές να λέει πώς γίνεται συζήτηση με το Υπουργείο εσωτερικών για τα τεστ. Υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο προς την κατεύθυνση αυτήν και να αναλάβει είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε περιφερειακής, είτε ακόμα και μέσω του ΕΟΔΥ. 

Οι αθλητές αντιλήφθηκαν πως είμαστε στην ίδια μεριά. Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε πως πρέπει να υπάρχει κατανόηση όσον αφορά στους λοιμωξιολόγους. Εκείνοι έχουν τα δεδομένα, πέρα από συναίσθημα εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε και στοιχεία έτσι ώστε να τους πείσουμε ότι μπορεί να υπάρξει ασφαλής επανέναρξη.

Έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν κι αυτοί βλέποντας τα νούμερα. Όταν υπάρχει 2.5% θετικότητα και στον αθλητισμό είναι μόνο 0.5%, πέτυχε το πείραμα και με τάξη μπορεί να γίνει. Επαναλαμβάνω δεν μιλάω για αθλητισμό παιδικής χαράς. Νομίζω χρωστάμε στον αθλητισμό βοήθεια για να μείνει ζωντανός".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια