Looking For Anything Specific?

Εκλογές Κωπηλασία: "Σεβόμαστε τον αγώνα των αθλητών μας, δεν σας ακολουθούμε στον κατήφορο"

 


Κάλεσμα συσπείρωσης και ενότητας  απευθύνει σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Ελληνικής  Κωπηλασίας ο Βασίλης Λυκομήτρος, υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές ης ΕΚΟΦΝΣ. Ο κ. Λυκομήτρος στέκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων αθλητών και πρωταθλητών μας, ζητάει την προστασία τους από πρακτικές "επικίνδυνων δήθεν παραγόντων" που τους εμπλέκουν σε "μικροπολιτικά παιχνίδια". Παράλληλα θυμίζει την χρυσή ευκαιρία  που δίδεται (ενόψει της 20ης Μαρτίου) προκειμένου το άθλημα της κωπηλασίας να κάνει ένα αναγκαίο restart που τόσο έχει ανάγκη. 

Η δήλωση του κ. Λυκομήτρου:

"Η γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου να σπάσει την σιωπή της, μιλώντας ανοικτά για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 Αθλητές, σύλλογοι, παράγοντες όλων των αθλημάτων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της αθλητικής ηγεσίας να οδηγήσει στην δικαιοσύνη όλες τις καταγγελίες προκειμένου αυτές να ελεγχθούν. Το αίτημα για κάθαρση έγινε συνολική απαίτηση της αθλητικής οικογένειας και της ελληνικής κοινωνίας. 

Ακολούθησαν δεκάδες καταγγελίες μεταξύ των οποίων αθλητών και αθλητριών της κωπηλασίας, οι οποίες συνέπεσαν χρονικά με τις προεκλογικές διεργασίες στην ΕΚΟΦΝΣ της 20ης  Μαρτίου. 

Έχω δηλώσει και στο παρελθόν πως έχουμε μπροστά μας μια χρυσή ευκαιρία, ώστε το αγαπημένο μας άθλημα να διαδραματίσει ξανά τον ρόλο που του αξίζει. Πάντα με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους αθλητές μας. 

Θα ήταν ολέθριο σφάλμα και μεγάλο ατόπημα εάν αυτή η εκλογική διαδικασία, η δυνατότητα των συλλόγων να εκλέξουν την διοίκηση που θέλουν να τους εκπροσωπεί  για τα επόμενα 4 χρόνια , γίνει η αφορμή για μια πιθανή «εμφύλια διαμάχη», μεταξύ των αθλητών μας.

Καλώ άπαντες να αναλογιστούν την σοβαρότητα της στιγμής. 

Οφείλουμε να αφήσουμε τους θεσμούς, την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, αξιολογώντας τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν και αναμένοντας τις αποφάσεις της.

Έχουμε  ιερό καθήκον και υποχρέωση να αφήσουμε τους πρωταθλητές μας, τους αθλητές, το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας μακριά  από «μικροπολιτικά παιχνίδια» και σκοπιμότητες προς εξυπηρέτηση εντυπώσεων. 

Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου απέναντι στους Παγκόσμιους  κωπηλάτες μας, την Ελένη Αγιώτη και τον Χρήστο Στεργιάκα, όπως και τον Λευτέρη Κόνσολα.  Ως πρώην πρωταθλητής ο ίδιος, γνωρίζω  καλά τους αγώνες σας, τις στερήσεις σας, την προσπάθεια την δική σας και των οικογενειών σας, την αγάπη σας για την κωπηλασία.

Χαιρετίζω το θάρρος της παγκόσμιας πρωταθλήτριάς μας Αννέτας Κυρίδου να μιλήσει για όσα βάραιναν την ψυχή της και βίωσε τα τελευταία χρόνια. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου απέναντι της. 

Είναι τιμή για το άθλημα μας να έχουμε μια πρωταθλήτρια που πρωτοπορεί και στο κοινωνικό στίβο, αρνούμενη τη καταπίεση και εκφράζοντας τους συναθλητές της. Πρέπει εδώ να αναγνωρίσουμε ότι δεν θα έκανε αυτή το πρώτο βήμα εάν δεν είχε τη διαβεβαίωση και στήριξη από τους υπόλοιπους συναθλητές της, γεγονός  που μας κάνει διπλά υπερήφανους, αφού διακρίνουμε ότι το άθλημα μας αποτελείται από υγιείς σωματικά και πνευματικά αθλητές. 

Δεν αποδέχομαι όμως όλους αυτούς τους «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο μας, ανθρώπους που δεν έχουν τραβήξει κουπί, παραγοντίσκους που επιμένουν να κρύβονται πίσω από μικροπολιτικές καταπίεσης και εξαναγκασμού των αθλητών μας. Το κυρίαρχο σύνθημα τους είναι ότι «ΟΛΑ θυσιάζονται φθάνει να παραμείνουμε στη καρέκλα μας», παραβιάζοντας συστηματικά  νόμους και αρχές δικαίου.

Έμεινα άναυδος με τον τρόπο πού οδήγησαν σε δημόσια αντιπαράθεση αθλητές εναντίον συναθλητών τους. Ήταν μια κόκκινη γραμμή που έπρεπε αυτοί οι παράγοντες να σκεφτούν πολύ πριν την διέλθουν, κατεβάζοντας στο πιο χαμηλό το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα σας ακολουθήσουμε. 

Οι πρωταθλητές μας πάντα θα έχουν δίκαιο αφού όλα αυτά γίνονται με μόνο σκοπό να στηρίξουμε τον αγώνα τους για την επίτευξη των στόχων τους. Όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής Γ. Σεφέρης ‘’βούλιαξαν γιατί σήκωσαν μεγάλη πέτρα’’ και γι αυτό το λόγο τους τιμούμε, γιατί τόλμησαν να σηκώσουν τη πιο μεγάλη πέτρα στους ώμους τους.

Αντιλαμβάνομαι την ενεργή παρουσία και συμμετοχή μου στα κοινά ως μια ευκαιρία προκειμένου να εργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ένα καλύτερο αύριο για τα σωματεία και προπαντός για τους αθλητές μας, για την βελτίωση των συνθηκών και την ποιότητα προπονήσεων και προετοιμασίας τους. Με δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία.  

Θέλουμε  σύμμαχους σε αυτή την προσπάθεια και παλαιότερους πρωταθλητές της Κωπηλασίας που για διαφόρους λόγους διέκοψαν την ενασχόληση τους με τα κοινά. 

Δεν περισσεύει κανείς. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε τη κωπηλασία που ονειρευόμαστε". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια