Looking For Anything Specific?

Βασίλης Αγγελίδης: Το γυναικείο μπάσκετ και οι εκλογές της ΕΟΚ

 


Ο Βασίλης Αγγελίδης, ένας άνθρωπος του μπάσκετ που έχει συνδυάσει το όνομα του με τις γυναικείες ομάδες καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ, εξαιρετικός γνώστης του αντικειμένου, αποδέχθηκε την πρόταση του Άγγελου Παπανικολάου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας. 

Ο Βασίλης Αγγελίδης σε συνέντευξη του στο SportBubble, μίλησε για το Γυναικείο Μπάσκετ. 

"Είναι πολλά να τα ανοικτά θέματα που απασχολούν την οικογένεια του μπάσκετ και  πρέπει να μπουν μέσα σε ένα πλάνο συζητήσεων, αλλά αυτό θα γίνει υπό την αιγίδα της νέας Διοίκησης, που ευελπιστώ και πιστεύω να είναι η παράταξή μας".

Για την πορεία των Εθνικών ομάδων είπε:

"Πρέπει να παραδεχτούμε πως γίνεται μια οργανωμένη και  καλή δουλειά στις Εθνικές ομάδες όλων των βαθμίδων κάτι που άλλωστε φαίνεται κι από τα αποτελέσματα. Ήδη, είχαμε μια πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της εθνικής γυναικών η οποία προκρίθηκε στο  πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αυτό που μπορώ να πω ως Αρχηγός Γυναικείων Ομάδων κι επειδή ζω την αγωνία των κοριτσιών , των οικογενειών τους αλλά και των ανθρώπων του χώρου  είναι πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα μεγαλύτερη προσοχή στις γυναικείες ομάδες, να ακούσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις,  όπως επίσης και  μεγαλύτερη προβολή τους από τα ΜΜΕ γιατί το αξίζουν"

Για τις νεαρότερες ηλικίες σημείωσε:

"Ένα θέμα που πάντα μας απασχολούσε και μας απασχολεί  σχετίζεται με την προσπάθεια μας να  προσελκύσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι,  όσο δυνατόν περισσότερα νέα κορίτσια που ασχολούνται με το μπάσκετ. Η προσέλκυση νέων κοριτσιών φυσικά πρέπει και μπορεί  να γίνεται  οργανωμένα, μέσα από παρουσιάσεις σε Σχολεία, Διοργανώσεις Τουρνουά 3on 3 σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αν αυτό είναι εφικτό.   Χρειάζεται αναβάθμιση το  αναπτυξιακό κομμάτι που αφορά στην Περιφέρεια και γενικά στις μικρότερες πόλεις καθώς  στα μεγάλα αστικά κέντρα  τα παιδιά έχουν πιο πολλές δυνατότητες" 

 Για την φετινή χρονιά 

 "Είναι  πράγματι πολύ λυπηρό που δεν ξεκίνησε η χρονιά, καθότι όλες οι ομάδες είχαμε προετοιμαστεί, με δαπανηρές μεταγραφές, προμήθεια υλικού, προπλήρωση κάποιων ταξιδιών μετακίνησης και ότι συνεπάγεται μια προετοιμασία σε διαγωνιστικό επίπεδο εθνικής κατηγορίας. Όμως, υπο αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, πρέπει να είμαστε στωικοί και φιλοσοφημένοι, αφού το κυριότερο όλων είναι η προστασία της υγείας μας".

**Ο Βασίλης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1969 , εργάζεται και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία μπήκε στον αθλητισμό και από το 1980-1988 έπαιξε στα τμήματα υποδομών της Μ.Ε.Ν.Τ. Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 1997-1999, βρισκόμενος στην Αμερική, παρακολούθησε σεμινάρια προπονητικής  Talent Scouting και Camp, στο Vineland New Jersey.

Ως γέννημα-θρέμμα ΠΑΟΚτσης, βρέθηκε το 2004 έφορος των τμημάτων νεανίδων και κορασίδων, τα οποία λειτούργησαν με νέα διάθεση, ανανεωτικό πνεύμα και μαχητικότητα, με αποτελέσματα που έδωσαν καρπούς στα επόμενα χρόνια, με την κατάκτηση Πανελληνίων τίτλων και διακρίσεις στις πρώτες θέσεις, έως και σήμερα.

Από τις ομάδες αυτές, ξεκίνησε και την πορεία της ως αθλήτρια η κόρη του Ραφαέλλα, με αξιόλογη και θαυμαστή πορεία που της άνοιξε τους δρόμους να συνεχίσει την καριέρα της στην Αμερική, ταυτόχρονα με την αθλητική της υποτροφία για σπουδές της ως εγκληματολόγος και πλέον συνεχίζει για το διδακτορικό της δίπλωμα, πάντα συνδυάζοντας και την ενασχόληση της με το μπάσκετ, με την ιδιότητα της Προπονήτριας, σε τμήματα υποδομών στο Memphis.

Από το 2006 ως έφορος και από το 2008 ως γενικός αρχηγός των γυναικείων τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ, έχει παρουσιάσει πάμπολλες διακρίσεις σε όλα τα τμήματα. Η γυναικεία ομάδα σε μια συνεχή ανοδική πορεία, μέσα σε λίγα χρόνια -με πολύ προσωπικό χρόνο, αγάπη, μεράκι και διάθεση όλων για διάκριση του σωματείου- έφτασε να πρωταγωνιστεί και να πλασάρεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος Α1 γυναικών.

Από 2010 μέχρι και σήμερα, είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, για την υποστήριξη-στελέχωση της μαθητικής  γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης.

Το  ανήσυχο πνεύμα, η διάθεση για συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση στον χώρο, τον οδήγησε να παρακολουθήσει με επιτυχία το 2013, την σχολή προπονητών Γ΄ κατηγορίας, της οποίας κατέχει και το ανάλογο δίπλωμα.

Την ίδια αγάπη και αφοσίωση για την καλαθοσφαίριση, μετέδωσε και στα δύο παιδιά του, στην Ραφαέλλα η οποία αναφέρθηκε ανωτέρω και στον Άγγελο, ο οποίος μεγάλωσε στον ΠΑΟΚ, ως αθλητής τμημάτων παίδων και εφήβων και πλέον ως προπονητής του τμήματος παγκορασίδων, βοηθός προπονητής των ομάδων γυναικών και νεανίδων. Έχει επίσης συμμετάσχει για χρόνια στα κλιμάκια της ΕΚΑΣΘ, ενώ κατέχει το δίπλωμα προπονητικής Β΄ κατηγορίας.

Μέχρι και σήμερα από τη θέση του γενικού αρχηγού των γυναικείων τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ, εξακολουθεί να προσφέρει στο σωματείο και να στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης που τόσες χαρές και συγκινήσεις μας προσφέρει και θα συνεχίσει να το πράττει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια