Looking For Anything Specific?

Αναλύοντας τον Ρομέλου Λουκάκου: Ο δρόμος προς τη λύτρωση

 


Έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες από τότε που ο Ρομέλου Λουκάκου αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φορέσει την φανέλα της Ίντερ. Κατά πολλούς ο θηριώδης Βέλγος φορ έφυγε… νύχτα από το Μάντσεστερ και πλέον είναι εκ των κορυφαίων και πιο φονικών επιθετικών στην Ευρώπη, υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε

Με κάτι λιγότερο από 250 γκολ σε επίπεδο πρώτης ομάδας, είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι έχουν αντίστοιχα νούμερα με αυτά του Λουκάκου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά, δεν είναι μόνο τα γκολ με τα οποία φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Η εξέλιξη του γενικότερα σαν ποδοσφαιριστής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι θεαματική.

Είναι προϊόν των φημισμένων ακαδημιών της Άντερλεχτ και από πολύ νωρίς φάνηκε στον περίγυρό του, πως ο Λουκάκου θα έφτανε στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος. Δέκα χρόνια μετά την θητεία του στο Βέλγιο και μετά από τα μεταγενέστερα αξιοσημείωτα σκαλοπάτια στην καριέρα του όπως με τις Γουέστ Μπρομ, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το σύντομο και άκαρπο πέρασμα από την Τσέλσι, ο πολυτάλαντος επιθετικός έφτασε στο Μιλάνο για να βοηθήσει την Ίντερ να πάρει το σκουντέτο από τα χέρια της μόνιμης κατόχου Γιουβέντους.


Το να σκοράρει δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον Λουκάκου, με τις επιδόσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ να το επιβεβαιώνουν. Με ένα σύνολο 113 γκολ σε 252 εμφανίσεις όσον αφορά την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ των τελευταίων χρόνων. Αντιθέτως, η έλλειψη ποιότητας γενικά, η μη συμμετοχή στο χτίσιμο του παιχνιδιού και η υποτιθέμενη κακή πρώτη επαφή με την μπάλα ήταν οι αγωνιστικοί λόγοι που δεν τον έκαναν ποτέ αγαπητό στους πιστούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα στατιστικά του στην Ίντερ δείχνουν πως αυτές οι αδυναμίες αποτελούν παρελθόν για τα καλά.

Η δίαιτα που ακολούθησε έχει αλλάξει δραματικά την εμφάνισή του μετά την άφιξη του στο Μιλάνο το 2019. Η πιο κομψή σωματοδομή του έχει «γεννήσει» έναν παίκτη με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Σε αντίθεση με αυτά που είδαμε στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Λουκάκου δεν είναι απλά ένας μονοδιάστατος επιθετικός που του αρέσει να «ορμά» στα αντίπαλα σέντερ μπακ. 

Πλέον, του αρέσει να παίρνει θέσεις πίσω από τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ για να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας και να μοιράσει το παιχνίδι στα άκρα ή ακόμα και πιο πίσω στο γήπεδο αν χρειαστεί, έτσι ώστε η ομάδα του να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Ο Λουκάκου έχει εμπλακεί σε 22 τελικές μετά από μεταφορά μπάλας (12 σουτ και 10 ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησε), όντας στην θέση νούμερο 11 της σχετικής λίστας της Σέριε Α για το 2020-21. Σε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν, το σύνολο του ήταν 32 (23 σουτ, εννιά ευκαιρίες που δημιούργησε) και ήταν στην θέση νούμερο 35.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.repress.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια