Looking For Anything Specific?

Η Ντόρτμουντ αγοράζει τον προπονητή της Γκλάντμπαχ με 5 εκατομμύρια ευρώ

 




Ο Μάρκο Ρόζε ετοιμάζεται να κάνει το καλοκαίρι το δρομολόγιο από Μενχενγκλάντμπαχ στο Ντόρτμουντ, αφήνοντας τη Μπορούσια για την… Μπορούσια.

"Δυστυχώς, αποφάσισε να κάνει χρήση μιας ρήτρας στο συμβόλαιό του που είχε ισχύ έως το 2022 και να αναλάβει το καλοκαίρι την Ντόρτμουντ", αναφέρεται σε δήλωση του αθλητικού διευθυντή της Γκλάντμπαχ, Μαξ Έμπερλ, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο γερμανικός σύλλογος.

Την Ντόρτμουντ κοουτσάρει ο Έντιν Τέρζιτς, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα μέσα της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Λισιέν Φαβρ, αλλά η ομάδα έπεσε στην έκτη θέση της κατάταξης μετά από μία μόνο νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο 45χρονος τεχνικός(Μάρκο Ρόζε) ανήκει στη γενιά των Γερμανών τεχνικών που ανεβαίνουν μεθοδικά τα σκαλιά την προπονητικής αφήνοντας το έργο τους να μιλήσει για εκείνους. Ο πρώην αριστερός αμυντικός από τη Λειψία είναι εγγονός ενός σπουδαίου Γερμανού ποδοσφαιριστή του Βάλτερ Ρόζε.

Ο Μάρκο έπαιξε στην ομάδα της πατρίδας του και αργότερα στο Ανόβερο, αλλά βρήκε τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο στη Μάιντζ, εκεί που έμεινε για 8 χρόνια και έμαθε πολλά από τον προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ, που όπως είναι λογικό αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιρροή του. "Ήμουν ο ηγέτης που μπορούσες να βασιστείς, αλλά δεν ήμουν εύκολος χαρακτήρας, ήμουν πολύ οξύθυμος", παραδέχεται. Αρχικά, οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά, στη συνέχεια όμως βρήκε ο ένας τα κουμπιά του άλλου.

Στη Μάιντζ τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και εκεί ξεκίνησε την προπονητική, ως παίκτης-βοηθός προπονητή. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Λειψία και την τοπική Λοκομοτίβ, μαθαίνοντας τον κόσμο της Δ’ εθνικής για μια σεζόν.

Το επόμενο βήμα του το 2013 ήταν να μετακομίσει στην Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ, στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Η Ρεντ Μπουλ ίσως να μην είναι η πιο συμπαθής ομάδα, ακόμα και για ορισμένους από τους ίδιους τους οπαδούς της παλιάς Αούστρια Σάλτσμπουργκ, αλλά πολύς κόσμος αγνοεί το γεγονός ότι πέρα από τα αρνητικά της, λειτουργεί πολύ σοβαρά, δίνοντας σημασία στις μικρές ηλικίες και το σκάουτινγκ. Ο Ρόζε ανέλαβε κατά σειρά τις μικρές ομάδες Κ16 και Κ18, κατακτώντας μάλιστα με τη δεύτερη το Europa Youth League το 2017 απέναντι στην Μπενφίκα. Μία τεράστια επιτυχία για έναν τίτλο που κατακτούν συνήθως σύλλογοι με σπουδαίες ακαδημίες, όπως η Μπαρσελόνα, η Πόρτο και η Τσέλσι.

Το πέρασμά του από τις μικρές ομάδες, γέμισε τον Ρόζε με όλη αυτή την εμπειρία στο να ξεχωρίζει το ταλέντο, αλλά και να το βελτιώνει. Το επόμενο καλοκαίρι, η Σάλτσμπουργκ του έδωσε την ευκαιρία να αναλάβει την πρώτη ομάδα.

Μετά από δυο χρόνια και ισάριθμα πρωταθλήματα, βρέθηκε στην Γκλάντμπαχτ, το καλοκαίρι του 2019, οδηγώντας τον σύλλογο στην 4η θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο τα «πουλάκια» συνεχίζουν στη φάση των «16».

Πηγή: www.repress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια