Looking For Anything Specific?

Δυσαρέσκεια αθλητών της πάλης για τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας στο θέμα των υποτροφιών της Γ.Γ.Α.


 Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με επιλογές της Ομοσπονδίας Πάλης ως προς το ζήτημα της διαχείρισης του θέματος των υποτροφιών που αποφάσισε να χορηγήσει η Γ.Γ.Α. Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν την δυσαρέσκεια τους για την διαδικασία με την οποία αυτές δόθηκαν. 

Αναλυτικότερα, η Γ.Γ.Α. είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να παρέχει υποτροφίες με οικονομική ενίσχυση  σε αθλητές και αθλήτριες που θα διέθεταν ορισμένα  κοινωνικά, αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια

Έτσι, απευθύνθηκαν στις επί μέρους ομοσπονδίες να ενημερώσουν τα σωματεία τους, προκειμένου να προταθούν υποψήφιοι αθλητές και αθλήτριες που θα δικαιούνταν την υποτροφία.

Η ομοσπονδία της Πάλης αποφάσισε να προτείνει συγκεκριμένους αθλητές χωρίς να ενημερώσει τα σωματεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι που τυχόν θα δικαιούνταν την υποτροφία να μην μάθουν ποτέ την ύπαρξη του ευεργετήματος της ΓΓΑ.

 Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2019 ,όπου σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου υπήρξε  η αναφορά του θέματος και παραθέτουμε την ακριβή διαδικασία που ακολουθήθηκε: 

Ενημέρωση από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε οικονομικά ασθενείς αθλητές/τριες σύμφωνα με το υπ’ αρ. 66049/84-8/2/2019 έγγραφο, με τις παρακάτω προϋποθέσεις ένταξης: 

1. Όριο ηλικίας έως 22 ετών 

2. Οικογενειακά, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια με έμφαση στους πιο αδύναμους 

3. Τεκμηριωμένη αξιολόγηση αθλητή και αιτιολόγηση με αντικειμενικά – αθλητικά δεδομένα της υποψηφιότητάς τους. 

 Απόφαση: Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του ΔΣ και λαμβάνοντας υπόψη:  

α) τα κριτήρια προϋποθέσεων όπως αυτά αναφέρονται στην σχετική επιστολή και  

β) τις εθνικές και διεθνείς επιδόσεις της ζητούμενης ηλικιακής κατηγορίας των αθλητών της Πάλης και την προοπτική εξέλιξή τους σύμφωνα και με τις επερχόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αποφασίζει και προτείνει ομόφωνα τις υποψηφιότητες στο παραπάνω πρόγραμμα των… 

Επιπρόσθετα το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα και εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της Ομοσπονδίας να έρθει σε επικοινωνία με τους παραπάνω αθλητές για την ολοκλήρωση των φακέλων των δικαιολογητικών τους, ώστε να αποσταλούν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα".

 Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι για ποιο λόγο δεν υπήρξε ενημέρωση σε όλα τα σωματεία προκειμένου να αναζητηθούν οι υποψήφιοι που θα δίνονταν η συγκεκριμένη «υποτροφία». Γιατί απλά προτάθηκαν ορισμένοι αθλητές και αθλήτριες, ενώ υπήρχαν και άλλοι που πληρούσαν τα κριτήρια , αλλά δυστυχώς έμειναν σε άγνοια; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μεταγενέστερα κάποιοι έμαθαν τυχαία για την συγκεκριμένη υποτροφία απευθύνθηκαν στην ομοσπονδία και ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο δεν τους ενημέρωσαν;

Η απάντηση ήταν λακωνική: «Κάντε μας γραπτό το αίτημα και το ερώτημα σας». Απάντηση δεν πήραν ποτέ και το θέμα είναι ηθικό γιατί αθλητές και αθλήτριες που είχαν πραγματική ανάγκη και είχαν τα απαραίτητα κριτήρια έμειναν στο «σκοτάδι». 

Θα είναι σωστό η Ομοσπονδία να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί από τους αθλητές και να εξηγήσει με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει η σχετική ενημέρωση, όπως είναι και το λογικό. 

Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα κορυφαία αθλητικά ραντεβού του 2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια