Looking For Anything Specific?

Γύρισε τον κόσμο με μια κάμερα στο χέρι για να φωτογραφίσει ανοικτά γήπεδα μπάσκετ!


portfolio:www.kevin couliau.com



Ο Κevin Couliau παθιάστηκε με δυο πράγματα στη ζωή του: Το μπάσκετ και την φωτογραφία. Είναι ο άνθρωπος που έχει αποθανατίσει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, χιλιάδες ανοικτά γήπεδα σε όλο τον κόσμο: Από τις ΗΠΑ μέχρι το Χονγκ Χονγκ κι από την Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες ως την Ουγκάντα. Ο Γάλλος φωτογράφος και σκηνοθέτης έγινε ευρέως γνωστός μέσα από δεκάδες εκθέσεις που έχει κάνει σε Νέα Υόρκη και Παρίσι με θέμα πάντα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, αλλά και ντοκιμαντέρ όπως το Heart & Soul of New York City, και το Doin' It In The Park

 Έχει εξερευνήσει σχεδόν όλα τα ανοικτά στις πολύβουες γειτονιές της Νέας Υόρκης από όπου άντλησε πλούσιο υλικό, αποθανατίζοντας την διασκέδαση, την αγωνία, την θέληση, την αγάπη απλού κόσμου για το παιχνίδι. Έχει συνεργαστεί με δεκάδες εταιρείες (για διαφημιστικούς σκοπούς) στις ΗΠΑ με την Nike αλλά και το ΝΒΑ. 

 "Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο μεγαλύτερος μου αδελφός έδωσε μια παλιά Canon EOS 5, μια ημι-επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Έπαιζα πολύ μπάσκετ ως έφηβος και άρχισα να πειραματίζομαι, να καταγράφω αρχικά εικόνες των κουρασμένων φίλων μου αλλά και αστεριών του αθλήματος εκεί της περιοχής μας. Με γοήτευσε όλη αυτή η κουλτούρα και σταδιακά κατάφερα να κάνω αυτό το χόμπι επάγγελμα" , είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξη του στο wearebasket.net. 

"Στις φωτογραφίες μου ο αθλητής δεν είναι ο πρωταγωνιστής, ή η προτεραιότητα, με ενδιαφέρει το φυσικό περιβάλλον, η αισθητική του χώρου, αυτά θέλω να μεταφέρω. Για κάποιους από μας το μπάσκετ είναι θρησκεία, μπορεί να θεραπεύσει πληγές, μπορεί η στεφάνη να αντιπροσωπεύει αυτόν στον οποίο θα εξομολογηθείς τις αμαρτίες σου...Κάπως έτσι άρχισα το ατελείωτο φωτογραφικό προσκύνημα μου, από σεβασμό στο άθλημα..."

 Πάρτε ένα δείγμα από την δουλειά του Κevin Couliau 









portfolio: http://www.kevincouliau.com/

Instagram Kevin Couliau: https://www.instagram.com/kcouliau/ 

Πηγές: wearebasket.net, Vice

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια