Looking For Anything Specific?

The body: Η ενόργανη, ο στίβος, το crossfit- Η ξεχωριστή διαδρομή της πολυαθλήτριας Κατερίνας Βαρέλα

 



Αφιέρωσε την ζωή της στον αθλητισμό. Ασχολήθηκε και μάλιστα με επιτυχία, με σπορ απαιτητικά που έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως η ενόργανη, ο στίβος και στην συνέχεια το CrossFit . Απέσπασε διακρίσεις, μετάλλια, διεθνείς συμμετοχές… Στα 34 της η Κατερίνα Βαρέλα παραμένει …ανήσυχο πνεύμα. Ασχολείται (ερασιτεχνικά για την ώρα), με το Fitness model, έχει κατά καιρούς αναλάβει την ατομική εκγύμναση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών όπως και την προετοιμασία υποψηφίων για σχολές σε Σώματα Ασφαλείας και γενικά αρέσκεται στον ρόλο της δασκάλας (Functional Training , Pilates , Yoga, TRX κ.α.) στο γυμναστήριο που ίδια δημιούργησε στην Ξάνθη, το Cate’s CF . Παράλληλα είναι και καθηγήτρια προπονητικής στα ΙΕΚ της Ξάνθης.

"Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1986 κι από πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε επαφή με τον αθλητισμό. Ήδη από τα 6 ήμουν ενεργό μέλος σε ομάδα της ενόργανης, επιλέχθηκα από την Εθνική ομάδα με την οποία και έλαβα μέρος σε Βαλκανικό πρωτάθλημα. Μετά, σε ηλικία 15 ετών άρχισα να ασχολούμαι πολύ ενεργά με τον Στίβο. Συνέχισα ακόμη πιο έντονα και μετά την εισαγωγή μου στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ως μέλος της ομάδας «Τρίτων». 

photo Kostas Amoiridis

Το 2006 κατέκτησα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 400 μέτρα. Μια όμορφη στιγμή για μένα ήταν η συμμετοχή μου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα όπου μετείχα στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ. Τον αγάπησα τον στίβο, παθιάστηκα όπως παθιάζομαι με ότι καταπιάνομαι όμως κάποια στιγμή ήρθε το τέλος", λέει στο SportBubble η Κατερίνα Βαρέλα. 

Όμως η ίδια αντιλαμβάνεται το κάθε τέλος ως μια νέα… αρχή. "Επέστρεψα στην Ξάνθη, άρχισα να σχεδιάζω την δημιουργία ενός δικού μου γυμναστηρίου που ήταν πάντα ένα όνειρο και ταυτόχρονα άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με το Crossfit.  Το Crossfit διαπίστωσα πως ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου καθώς συνδυάζει ασκήσεις ενόργανης, στίβου και άρσης βαρών. Εδώ να σας πω πως είχα πάρει ειδικότητα στο πανεπιστήμιο την άρση βαρών.

Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι ολοένα και περισσότερο, μετείχα σε πανελλήνια πρωταθλήματα και το 2016 ευτύχισα να κερδίσω την πρωτιά σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Crossfit. Ήταν μια δικαίωση προσπαθειών πολλών ετών. Το Crossfit για όσους δεν γνωρίζουν είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος προπόνησης των τελευταίων ετών. Στις ΗΠΑ , αποτελεί το βασικό πρόγραμμα προπόνησης σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Είναι ένα πρόγραμμα άσκησης που προσφέρει χαρά, ζωντάνια και ευχαρίστηση.. Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για αυτό…".

Η ακούραστη Ξανθιώτισσα  δεν σταματάει να ανακαλύπτει νέες δραστηριότητες γύρω από τον αθλητισμό. Είναι επίσης εκπαιδεύτρια- συνοδός σε δραστηριότητες υπαίθριου χώρου και νερού  όπως canoe- kayak, rafting, fling fox, ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, αναρρίχηση

Σχετικά με τον ρόλο της ως fitness model λέει: Είναι κάτι που το κάνω ερασιτεχνικά. Μου αρέσει η φωτογραφία, κάποια στιγμή χρειάστηκε να δημιουργήσουμε εικόνες για τις ανάγκες χορηγών που με υποστήριζαν σε δράσεις μου. Αν κρίνουν κάποιοι πως το αποτέλεσμα είναι καλό χαίρομαι με αυτό"

Για την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια δηλώνει: "Ο αθλητισμός είναι για μένα τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης. Καταπιάστηκα με πολλά πράγματα, όλα τα αγάπησα και τα υπηρέτησα με μεγάλη συνέπεια και αφοσίωση. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα. Αισθάνομαι πως έκανα πάντα αυτό που ήθελα. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πρόγραμμα, θέληση και φλόγα. Όποιος τα έχει αυτά θα προχωρήσει" λέει η Κατερίνα. 

Όσο για την συμβουλή της στον κόσμο σε αυτή την περίοδο της καραντίνας λέει: "Βάλτε τον αθλητισμό στην ζωή σας, επιλέξτε να ανεβείτε τα σκαλιά της πολυκατοικίας με τα πόδια κι όχι με το ασανσέρ. Περπατήστε, μείνετε ενεργοί. Το έχουμε ανάγκη, το έχει ανάγκη το σώμα σας.  Όσο για τους αθλητές νομίζω πως τα παιδιά που είναι συνειδητοποιημένα θα βρουν τον τρόπο να διατηρήσουν την καλή τους κατάσταση και μακριά από τις ομαδικές προπονήσεις".  







Photos Kostas Amoiridis




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια