Looking For Anything Specific?

Αντιδράσεις για την παράταση του "λουκέτου" στον αθλητισμό: "Βρείτε μια λύση..."

 



Η απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει κλειστές όλες τις αθλητικές δομές τουλάχιστον μέχρις τις 7 Ιανουαρίου(με εξαίρεση την Super League και την BasketLeague) έχει "πυροδοτήσει" όπως φαίνεται κύμα αντιδράσεων από ανθρώπους του αθλητισμού. 

Πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν την σύσταση επιτροπής προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την επιστροφή έστω στις προπονήσεις, με την τήρηση πρωτοκόλλων, όμως δυστυχώς φαίνεται πως υπάρχει αδυναμία συνεννόησης Ομοσπονδιών αθλημάτων ώστε συντεταγμένα να χαραχθεί ένα πλάνο επανεκκίνησης με καθεστώς ασφάλειας. Κανένα σχέδιο ή προοπτική επιστροφής (έστω και σε ανοικτά γήπεδα) δεν φαίνεται επίσης να υπάρχει ούτε για τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Ας δούμε κάποιες από τις αντιδράσεις που υπήρξαν: 

Η ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου απειλεί με οριστική αποχώρηση από το πρωτάθλημα. "Κάνοντας ιώβεια υπομονή εδώ και ένα μήνα παρακολουθώντας όλα τα λεγόμενα από τους αρμόδιους Φορείς ,Υπουργείο Αθλητισμού ,ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ , Λοιμωξιολόγους κτλ , όπου κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μία υπεύθυνη πληροφόρηση για το πότε θα ξαναρχίσουν οι προπονήσεις και το πρωτάθλημα της Α1 Volley league, είμαστε αναγκασμένοι να «μιλήσουμε» και να πάρουμε πρωτοβουλίες. Νιώθουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί ακροατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και επιθυμούμε σφόδρα να αντιδράσουμε ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι στην ολική καταστροφή ενός αθλήματος, όπως το Volley..." αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

"Θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός"

Ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής Κώστας Τσαρτσαρής από την πλευρά του έγραψε: "Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες, αλλά αυτό είναι δευτερεύον θέμα. Τρεις μήνες την Άνοιξη, κουτσό καλοκαίρι με αρκετή δυσπιστία και φόβο από παιδιά και γονείς, έρχεται να πέσει η ταφόπλακα με το τρέχον δίμηνο. 

Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός, θα αγαπήσουν τα e-sports ακόμα περισσότερο, θα στραφούν σε επιζήμιες δραστηριότητες για την κοινωνικότητα και υγεία τους, θα αποκτήσουν ψυχολογικά με τον εγκλεισμό (μιλάμε για παιδιά έτσι; Που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση). 

Ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές που ζούνε από τον αθλητισμό και από το κορμί τους, που οφείλουν να κρατούν σε καλή κατάσταση επι δωδεκαμήνου, πώς θα το συντηρήσουν; Με τρεξιματάκι στο πάρκο και push ups στο σπίτι; 

Τα ερωτήματα είναι πολλά περισσότερα βέβαια και όλα τους απόλυτα ρεαλιστικά και δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα. 

Υ. Γ. Ξέρω πολύ καλά την απάντηση περί διαθεσίμων ΜΕΘ κλπ. Ε,  βρείτε λύση κύριοι. Η δουλειά σας είναι". 



"Δεν είστε άξιοι να βρείτε λύση"

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού Ελένη Καπογιάννη από την πλευρά της έγραψε: "Κύριοι που αποφασίζετε για τις τύχες τόσων οικογενειών, που πραγματικά οι περισσότεροι είστε ανίδεοι από αθλητισμό, κάποιοι από εσάς δεν έχετε ιδέα του πώς είναι μια αθλητική εγκατάσταση, σήμερα υπογράφετε μια μαύρη σελίδα για τον αθλητισμό που «δεν είναι μπίζνα» αλλά που προσφέρει κοινωνικά όσο όλα τα εκατομμύρια του ποδοσφαίρου και αντρικού μπάσκετ! Και όλο αυτό επειδή δεν είστε άξιοι να βρείτε λύση την ίδια ώρα που σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ οι συνάδελφοι σας την έχουν βρει! Κύριοι έχετε αποτύχει παταγωδώς". 


Ο Μιχάλης Πελεκάνος ανέβασε το ακόλουθο post

"Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς  πως στο πρωτάθλημα της Α2 υπάρχουν αθλητές που πραγματικά έχουν ανάγκη την αμοιβή τους γιατί είναι το κύριο επάγγελμα;

 Με αυτά τα χρήματα ζουν οι οικογένειές μας.  Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς πως την Α2  το κράτος δεν την αναγνωρίζει σαν επαγγελματική κατηγορία επομένως στερούμαστε επιδόματα και ένσημα; Και δεν μιλάω μόνο για τους συναθλητές μου μιλάω και για τον πρόεδρο της κάθε ομάδας. 

Δεν είναι όλοι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάποιοι από μια επιχείρηση και από την αγάπη τους για το μπάσκετ ,ειδικά στις επαρχίες,  βάζουν ένα πόσο για να υπάρχει το μπάσκετ για να υπάρχει αυτή η ομάδα... έχει σκεφτεί κανεις πως ένας αθλητής έχει ανάγκη την προπόνηση για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους; Λυπάμαι πολύ που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το μπάσκετ. Ή μάλλον θα υπάρχει μόνο στα σαλόνια της Α1 γιατί προφανώς στην Α2 είναι αυξημένος ο κίνδυνος. Λυπάμαι που κάθε χρονιά είναι και χειρότερη. Είμαι ευγνώμων που έζησα το μπάσκετ στις δόξες του".

"Ντροπή σας"

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έγραψε:" Κύριε Μητσοτάκη κύριε Αυγενάκη κύριοι λοιμοξιολογοι καταστρέφεται ζωές οικογένειες και επιλεκτικά μας αφήνετε για ααααααλλοοοοο 1 μήνα στην απ έξω.. Ντροπή σας.. Θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για την καταστροφή και τον αφανισμό που δημιουργήσατε...7 Δεκέμβρη για μένα σημαίνει από τις πιο μαύρες ημέρες του αθλητισμού...σε όλες τις χώρες σχεδόν μπαίνει και κόσμος στα γήπεδα με 3πλασια κρούσματα... Ενώ εμείς ούτε μπαίνουμε για προπόνηση... Ξεφτίλες... Έχετε χάσει τη μπάλα και τα ρίχνετε όλα στον κόσμο... Πλέον σαν ένας άνθρωπος 42 αρνούμαι να σας πιστέψω... Αρνούμαι να σας δω εσάς και τα τσιράκια σας που βάζετε κάθε μέρα στην τηλεόραση να μας δείχνουν φέρετρα..αρνούμαι να κάνετε εσείς ζωάρα ποδήλατο πατίνια βόλτες στο δάσος χωρίς μάσκες αλλά εγώ να είμαι άνεργος 2.5 μήνες και κλεισμένος... Ξεφτίλες.. Καληνύχτα σας...".



Ο προπονητής Κώστας Σορώτος πόσταρε το εξής:

"Ο αθλητισμός, όπως αναμενότανε άλλωστε , θα μείνει ανενεργός για ένα μήνα ακόμα. Δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω την επιστημονικότητα της απόφασης. Προφανώς κάτι θα ξέρουν οι επιστήμονες παραπάνω παρόλο που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με χειρότερα επιδημιολογικά στοιχεία από εμάς, από ό,τι λέει η κυβέρνηση μας, ο αθλητισμός συνεχίζεται κανονικά.

Βέβαια αν είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου ας μείνουν κλειστά τα γήπεδα με τον κίνδυνο βέβαια όταν ξανανοίξουν να ξανανοίξουν για να μοιράζονται συσσίτια και να στεγάσουν άστεγους. 

Για αυτούς τους δόλιους τους ανθρώπους του αθλητισμού, που έμειναν και πάλι χωρίς δουλειά, για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο, θα ενδιαφερθεί κανείς; Its about time που λέει και το παλικάρι. Τι νομίζετε ότι είναι οι αθλητές και οι προπονητές; Οι συνοδοί του Μωυσή και της υπερκομψότατης με τις πανάκριβες φόρμες τους και τα πανάκριβα ποδήλατα και μοτοσυκλέτες;;; Ας μας ενημερώσει κάποιος τουλάχιστον επισήμως...".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια