Looking For Anything Specific?

Η "κληρονομία" του ΛεΜπρον Τζέιμς: Οι επενδύσεις και τα τρελά κέρδη του "βασιλιά"

Η διαπραγμάτευση του ΛεΜπρον Τζέιμς με τους Λέικερς δεν εξελίχθηκε σε σήριαλ. Ο «βασιλιάς» έλαβε το ποσό των 85.7 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια, επεκτείνοντας κατά 2 χρόνια την συνεργασία του με την ομάδα του Λος Άντζελες

 Με αφορμή την νέα του συμφωνία με τους Λέικερς το ESPN υπολόγισε πως θα εισπράττει 3,57 εκ. δολάρια τον μήνα, 117.397 χιλιάδες την ημέρα, 4.891 δολάρια την ώρα, 82 δολάρια τον λεπτό… Συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων (πέραν του deal με την ομάδα), που έχει σε ισχύ ο ΛεΜπρον, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα μεγαλύτερα έσοδα στο ΝΒΑ. 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το BBC πρόσφατα ανακοίνωσε πως ο «βασιλιάς» βρίσκεται μεταξύ των έξι υποψηφίων αθλητών για το βραβείο της "Κορυφαίας Αθλητικής προσωπικότητας" για το 2020. Βραβείο που είμαστε βέβαιοι πως θα ήθελε πολύ στην… συλλογή του καθώς είναι γνωστό πως το moto ζωής που τον εκφράζει είναι το “more than an athlete”. Πριν από δυο χρόνια κυκλοφόρησε σε 8 επεισόδια το ντοκιμαντέρ για την ζωή του με την ονομασία "More Than An Antlete” που εστιάζει όχι μόνο στην αξία του ως καλαθοσφαιριστή αλλά και την ζωή του έξω από τα γήπεδα ως οικογενειάρχη, επιχειρηματία αλλά και φιλάνθρωπο.  Σχετικά με τα οικονομικά, η συμφωνία του με την Nike (συμβόλαιο εφ΄ όρου ζωής) αξίζει σε βάθος χρόνου –σύμφωνα με τον συνεργάτη του Μάβερικ Κάρτερ- περισσότερο από 1 δισ δολάρια!!! Το παπούτσι της Nike με την υπογραφή του ήταν άλλωστε και το καλύτερο σε πωλήσεις μεταξύ των ενεργών παικτών του NBA για την προηγούμενη δεκαετία. Το 2015  η Nike είχε εισπράξει  περίπου 400.000.000 δολάρια από τις πωλήσεις των παπουτσιών με την υπογραφή του Λεμπρόν!

 Οι επενδύσεις που είναι λίγο πολύ γνωστές αφορούν τα εξής: Αγορά μετοχών της Beats Electronics την οποία η Apple εξαγόρασε το 2014 αντί 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης συμμετείχε μετοχικά στην Fenway Sports Group ενώ μικρό ποσοστό απέκτησε και στην ποδοσφαιρική Liverpool. Πριν από λίγα χρόνια έγινε γνωστό πως ο ΛεΜπρόν αποχώρησε από την McDonald’s επενδύοντας αυτά τα χρήματα ξανά στην εστίαση και πιο συγκεκριμένα στην startup franchise Blaze Pizza. 

Η αξία αυτής της επένδυσης αυξήθηκε από το 1 εκατ. στα 25 εκατ., σύμφωνα με το ESPN. Ο «βασιλιάς» επίσης είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων σε Σικάγο και Νότια Φλόριντα.Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής με την ονομασία «Spring Hill Entertainment»(έχει δημιουργήσει τηλεοπτικά σόου) όπως και της «Uninterrupted», που επίσης δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. 

Πολύ μεγάλο είναι το ποσό που θα εισπράξει κι από την συμμετοχή του στην νέα ταινία της Disney Space Jam 2. Άγνωστος είναι ο αριθμός πολυτελών κατοικιών που έχει στο όνομα του. Δεκάδες είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα που διαθέτει στο γκαράζ του αν κι ο ίδιος αρέσκονταν να κυκλοφορεί μέχρι πρότινος με ένα συλλεκτικό ΚΙΑ suv. 

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η μεγαλύτερη σπατάλη που κάνει σχετίζεται με το σώμα του προκειμένου αυτό να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το ιδιωτικό του γυμναστήριο διαθέτει μηχανήματα άσκησης και αποθεραπείας της τελευταίας τεχνολογίας τα οποία ανανεώνονται διαρκώς. Έχει επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο στο Βόρειο Οχάιο. Ίδρυσε το Lebron James Fountation και το I Promise που χρηματοδότησε την δημιουργία σχολείου στο Άκρον στο Βόρειο Οχάιο, στους οποίους δίνονται υποτροφίες για κολέγια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια