Looking For Anything Specific?

Ελληνικό Παιδικό Χωριό: "Ευχαριστούμε και τον Αθλητισμό"- Νίκησε η ανθρωπιά


 

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό που εδρεύει στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, μια δομή με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο  απεύθυνε έκκληση βοήθειας προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει σε λειτουργία. Περίπου ένα μήνα μετά, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό ανακοίνωσε πως κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέρμανση και των 8 σπιτιών του για ολόκληρο τον χειμώνα, καθώς και την σίτιση των παιδιών για ικανό χρονικό διάστημα. 

"Η πανδημία δημιούργησε σοβαρές επιπλοκές στη λειτουργία μας. Ο κόσμος δυσκολεύεται με τις μετακινήσεις. Οι επισκέψεις ανθρώπων στο Χωριό για δωρεές τροφίμων μειώθηκαν. Φτάσαμε ένα βήμα πριν από την αναστολή λειτουργίας μας", λέει στο SportBubble , ο Γενικός Διευθυντής του Χωριού Λουκάς Ίσαρης και προσθέτει:

"Είχαμε μείωση σε ποσοστό 70%-80%, τόσο των χρηματικών δωρεών και των χορηγιών, όσο και των προσφορών σε τρόφιμα και προϊόντα Κακά τα ψέματα, ο κόσμος ζορίζεται περισσότερο οικονομικά. Έπειτα σταμάτησαν οι εκδηλώσεις που κάναμε, τα bazar μέσω των οποίων συγκεντρώναμε είδη ανάγκης αλλά και χρήματα

Ένα πρόβλημα επίσης παρουσιάστηκε με την χρηματοδότηση μας από το Υπουργείο. Είχαμε μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει το Σωματείο μας περίπου 80% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη κάτι για το οποίο μας δόθηκε υπόσχεση πως θα ξεπεραστεί. Αυτή την στιγμή φιλοξενούμε 38 παιδιά στη δομή μας ενώ υποστηρίζουμε άλλα 15 που βρίσκονται σε καθεστώς ημιαυτόνομης διαβίωσης. Μετά την ανακοίνωση που κάναμε η ανταπόκριση ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την αγάπη και την ανθρωπιά του". 



Σχετικά με την ευαισθητοποίηση συλλόγων του αθλητισμού ο κ. Ίσαρης είπε: "Ο κόσμος του αθλητισμού, ομάδες της Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και μεμονωμένοι αθλητές ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας.  Μάς βοήθησαν με κάθε τρόπο. Δεν θα αναφέρω ονόματα, φοβάμαι μήπως ξεχάσω κάποιον όμως η ανταπόκριση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και καλή δύναμη". 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Βαθιά συγκίνηση, έκπληξη, ευγνωμοσύνη.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο θέλει να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους φίλους του Σωματείου – σε όλους εσάς που σε πείσμα των τρεχόντων δυσμενών συνθηκών ανταποκριθήκατε ακαριαία και με μία άνευ προηγουμένου γενναιοδωρία στην έκκλησή μας για βοήθεια.

Στεκόμαστε με δέος απέναντι στην υπέρβαση όλων των συμπολιτών μας οι οποίοι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κινητοποιήθηκαν με κάθε τρόπο, συνεισφέροντας τόσο οικονομικά όσο και υλικά, μέσα από δωρεές τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης πολύτιμων για την λειτουργία του Σωματείου μας.

Αυτή σας την υπέρβαση κρατάμε ως το ελπιδοφόρο μήνυμα των ημερών, ως ένα μήνυμα ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά μας που χάρη σε εσάς θα περάσουν τις γιορτές όπως αξίζει σε κάθε παιδί, με αφθονία και ζεστασιά.

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ:

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Χιλιάδες συμπολίτες μας στάθηκαν αλληλέγγυοι στο έργο μας, ενώ την ουσιαστική του συμπαράσταση έδειξε τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας όσο και Δήμοι της πόλης μας και κρατικοί θεσμοί.

Ως αποτέλεσμα, είμαστε πλέον στην ευτυχή θέση να έχουμε καλύψει την θέρμανση και των 8 σπιτιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο για ολόκληρο τον χειμώνα, καθώς και να έχουμε εξασφαλίσει την σίτιση των παιδιών μας για ικανό χρονικό διάστημα.

Και συνεχίζουμε!

Και πάλι, ευχαριστούμε θερμά που είστε δίπλα μας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια