Looking For Anything Specific?

Χρήστος Τζόλης: Ο μικρός "μάγος" της Τούμπας

 




Πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Σε αυτό το διάστημα ο Χρήστος Τζόλης "ενηλικιώθηκε" απότομα, "άνθισε" και με την παρουσία του ομορφαίνει όχι μόνο το σύνολο του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος.

 Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα γκολ-ποίημα στη νίκη του Δικεφάλου επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0), που ήταν το 8ο δικό του για την φετινή σεζόν. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι καθαρίζοντας την υπόθεση της νίκης. 

Ο Χρήστος Τζόλης "έγραψε" την πρώτη του συμμετοχή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό(τον Ιούνιο του 2020) όταν πέρασε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό. Σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της ανδρικής ομάδας στις 20/6/2020 απέναντι στον ΟΦΗ (έγινε ο νεότερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20), όμως το παιχνίδι στο οποίο θα λέγαμε πως καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας πραγματικά ξεχωριστός ποδοσφαιριστής ήταν αυτό με την Μπεσίκτας(25/8) στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, ενώ από δική του ασίστ στον Πέλκα προήλθε και το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Η εμφάνιση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στις κλήσεις από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες του Nations League. Ο Χρήστος Τζόλης έπαιξε με την Εθνική τον Οκτώβριο του 2020 κι  έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, που φορά τη φανέλα της Ανδρών “κλέβοντας” το ρεκορ, που κρατούσε ο Κώστας Σταφυλίδης.

  Ο ακραίος επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι πρώτος σκόρερ σε επίπεδο U19 στο Europa League (με 3 γκολ) συμπληρώνοντας τη λίστα των δέκα νεαρότερων σκόρερ της φετινής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Είναι γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002 στη Θεσσαλονίκη, από γονείς Βορειοηπειρώτες (από την Δρόπολη).

Εντάχθηκε σε ηλικία 8 ετών, το 2010 στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ ενώ νωρίτερα έπαιζε στην Δόξα Πενταλόφου. Πάντα ξεχώριζε για την ατομική του τεχνική και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Στην πρώτη του χρονιά στην Κ17 του ΠΑΟΚ πέτυχε 29 γκολ σε 25 ματς! Κάποια στιγμή μετακόμισε στην Γερμανία για οικογενειακούς λόγους(έπαιξε στη Ρόζενμποργκ) για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το 2018.

Πριν την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και στο "Άνφιλντ", έκανε προπονήσεις στις Ακαδημίες της Λίβερπουλ ενώ μαζί του ασχολήθηκε και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επέστρεψε συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ. Η συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία στα τμήματα υποδομής τον βοήθησε να ωριμάσει ποδοσφαιρικά.

  Τη σεζόν 2019-2020 έβαλε 19 γκολ (με 8 ασίστ) σε 26 ματς! Έχει παίξει σε 9 ματς με την Εθνκή Κ17 (6 γκολ) και σε 3 με την Κ19. Το μέλλον του ανήκει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια