Looking For Anything Specific?

"Εμείς θα παίζουμε με μάσκες"- Διχάζει η απόφαση ομάδων του κολεγιακού πρωταθλήματος

 


Δυο γυναικείες ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, οι Blue Demons του DePaul (από το Ιλινόις του Σικάγο) και το Creighton University από την Ομάχα της Νεμπράσκα πήραν την δύσκολη απόφαση να αγωνίζονται με μάσκες στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιων κινέζικων ομάδων ποδοσφαίρου οι οποίες πέρσι τον Απρίλιο είχαν αποφασίσει κάτι ανάλογο. 

"Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δοκιμάζει την ψυχική σου αντοχή. Είναι πολύ δύσκολο το να προσπαθείς να κρατάς την ώρα του αγώνα την μάσκα πάνω από τη μύτη. Παλεύεις με την κόπωση, είσαι ιδρωμένη και το να αναπνέεις την θερμότητα σε βγάζει εκτός εαυτού. Σταδιακά το συνηθίσαμε” δήλωσε η Σόνια Μόρις μια από τις καλύτερες παίκτριες του κολεγίου DePaul. 

"Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα, για τον τρόπο που δουλεύουν, για την πειθαρχία τους. Ανέχτηκαν την μάσκα , παλεύουν με τον εαυτό τους, πειθάρχησαν σαν στρατιώτες. Είπα στα κορίτσια από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να κάνουμε την δυσκολία αυτή φίλη μας. Οι μάσκες σαφώς κάνουν την επικοινωνία πιο δύσκολη στην διάρκεια των αγώνων. Είπαμε όμως πως δεν θα ψάξουμε να βρούμε δικαιολογίες για την απόδοση μας στο γήπεδο”, λέει ο κόουτς της ομάδας Νταγκ Μπρούνο.

“Την πρώτη εβδομάδα παραπονιόμουν κάθε μέρα. Τώρα το συνήθισα. Φυσικά εξακολουθεί να μη μου αρέσει όμως εστιάζω στο πόσο θέλαμε όλοι μας να παίξουμε και ταυτόχρονα να αισθανόμαστε ασφάλεια” λέει η αρχηγός της ομάδας Ντέγια Τζερτζ.




Το κολεγιακό πρωτάθλημα δεν έχει επιβάλει με κανονισμό την χρήση μάσκας στους αγώνες. Οι γιατροί εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου όμως έκριναν πως εάν έπρεπε να συνεχιστούν οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα έπρεπε αυτό να γίνεται με τη χρήση μάσκας.

Στο πανεπιστήμιο του Creighton, αφού έγινε στις παίκτριες ενημέρωση σχετικά με το πρωτόκολλο, τις συνέπειες μετά από ένα θετικό κρούσμα στη συνέχεια κλήθηκαν να αποφασίσουν οι ίδιες. Τελικά 8 από τις 13 έκριναν σκόπιμο να παίζουν με μάσκες. 

"Δεν ξέρω πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό. Εάν μας δίνει μια μεγαλύτερη ευκαιρία να έχουμε όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους διαθέσιμους, εάν μας προστατεύει από το να είμαστε εκτεθειμένοι, αξίζει τον κόπο", λέει ο κόουτς Τζιμ Φλάνερι

Με μάσκες επίσης  αγωνίστηκε σε αγώνα βόλεϊ και η ομάδα του Notre Dame. Οι περισσότερες ομάδες πάντως εξακολουθούν να είναι αντίθετες με την χρήση μάσκας στα παιχνίδια: "Όχι, δεν νομίζω πως αποτελεί λύση", είπε η κόουτς του Ν. Καρολαϊνα Ντον Στάλει.  "Δεν έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο να παίζουμε με μάσκα, δεν αισθανόμαστε πως διατρέχουμε κίνδυνο” δήλωσε η Τζιλ Τάουνσεντ του Γκονζάγκα.

 Πηγή: Chicago Tribune


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια