Looking For Anything Specific?

Γυναίκα διαιτητής στην πυγμαχία; Η Σοφία Παπαποστόλου έχει όλες τις απαντήσεις

 


Μια δυναμική γυναίκα σε ένα δυναμικό άθλημα. Η Σοφία Παπαποστόλου χρόνια τώρα ξεχωρίζει ως διαιτητής πυγμαχίας διευθύνοντας αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο.  Για αυτό κι όταν μάθαμε για την περίπτωση της σπεύσαμε να ζητήσουμε πληροφορίες:

 Πώς τα καταφέρνει σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα; Πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πυγμαχία, πως συνδυάζει ως εργαζόμενη μητέρα τις οικογενειακές υποχρεώσεις με τον αθλητισμό;

"Η ιστορία μου ξεκινάει από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αγαπούσα πάντα τον αθλητισμό", λέει στο SportBubble η γυμνάστρια στο επάγγελμα Σοφία Παπαποστόλου και προσθέτει: 

"Από νωρίς στράφηκα στην ξιφασκία, αγωνιζόμουν στον σύλλογο "Αλκέτας" μετέπειτα "ΓΑΣ Αλεξάνδρειας".  Ήμουν καλή. Είχα αρκετές πρωτιές, έγινα μέλος Εθνικής ομάδας...Αρχικά πέρασα στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Μετά πήρα μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη. 

Πολλές φορές η προετοιμασία της εθνικής ξιφασκίας γίνονταν χρονικά κοντά με αυτή της ομάδας πυγμαχίας. Αρκετές φορές τα βράδια περίμενα τα παιδιά της πυγμαχίας να τελειώσουν την προπόνηση για να επιστρέψουμε μαζί. Κάποια στιγμή που έψαχναν ενδιαφερόμενους για την σχολή διαιτησίας μου λένε "άντε, ξεκινά. Τόσους αγώνες έχεις δει". Κάπως έτσι άρχισα. 

Τα χρόνια πέρασαν, με την ξιφασκία, έφτασα σε ένα τοπ επίπεδο, πήρα μέρος σε διεθνείς αγώνες ... Κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε. Η διαιτησία στην πυγμαχία μού κέντριζε ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και συνέχισα. Το καλλιέργησα".


Σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει από αθλητές εξηγεί : "Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Κανένα παιδί δεν μου μίλησε με υποτιμητικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχα κάποιο ατυχές περιστατικό επειδή είμαι γυναίκα. Είναι κάπως παρεξηγημένο το άθλημα, εγώ όμως το αγάπησα. Είναι ένας συνδυασμός δύναμης, τέχνης , αντοχής και μυαλού. Οι αθλητές και οι προπονητές με αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους με σεβασμό. Αυτό το διάστημα δυστυχώς είμαστε σε παύση εξαιτίας της πανδημίας. Η ομοσπονδία πρόλαβε να διοργανώσει αγώνες U22(Νέων Νεανίδων) στο Αγρίνιο μέσα στον Οκτώβριο στους οποίους και μετείχα. Αναμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα για να δούμε τι θα γίνει με την συνέχιση των πρωταθλημάτων".

Το εξίσου εντυπωσιακό με την Σοφία Παπαποστόλου είναι πως ασχολείται και με άλλα αθλήματα: "Είμαι και κριτής στην Άρση Βαρών, επίσης επειδή ένα διάστημα έπαιζα και χάντμπολ κάποιες φορές κάνω και την γραμματεία σε αγώνες χάντμπολ... Πως τα καταφέρνω; Τι να σου πω; Δεν  σκέφτομαι πως κάνω κάτι ιδιαίτερο. Έτσι έμαθα από μικρή, να είμαι σε γήπεδα. Μου αρέσει , αυτή είναι η ζωή μου. Είχα αυτή την δραστηριότητα πάντα στην καθημερινότητα του, το έκανα κι όσο μεγάλωνα τον γιο μου και συνεχίζω και τώρα που το παιδί μεγάλωσε κι έχει περάσει στο πανεπιστήμιο".  





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια