Looking For Anything Specific?

Big Sofo: "Εμείς, θα έχουμε πάντα την Σαϊτάμα…"

 

 "Εμείς θα έχουμε πάντα το Παρίσι…", αποκρίνεται ο Χάμφρει Μπόγκαρντ στην Ίνγκριτ Μπέργκμαν στη πασίγνωστη σκηνή του αποχωρισμού στο "Καζαμπλάνκα"
Εμείς θα έχουμε πάντα την Σαϊτάμα" θα μπορούσε να είναι η απάντηση του ελληνικού μπάσκετ στην απόφαση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να ανακοινώσει και τυπικά την απόσυρση του από τα παρκέ. 

 Ήθελε να αποχωρήσει υπό άλλες συνθήκες. Για τον εαυτό του, για την οικογένεια και τα παιδιά του, τον Μάξιμο και την Λυδία. Το πάλεψε όμως δεν τα κατάφερε, δεν του βγήκε. Για πολλούς λόγους. Στα 35 του μετά από μια «γεμάτη» και θυελλώδη καριέρα, με πολλά σκαμπανεβάσματα, μετά από συνεργασίες με σπουδαίες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ ,ατομικές διακρίσεις, κατακτήσεις τίτλων ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρση του από την ενεργό δράση. 

"Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διάφορες λίγκες. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ και να αποσυρθώ από την ενεργό δράση", ανέφερε σε συνέντευξη του στο ισραηλινό Sport5. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε επίσημο ματς ήταν με την φανέλα του Ιωνικού (2019) κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

 Στη μεγάλη καριέρα του έπαιξε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Καντού, Άρη, ΠΑΟΚ, Ερυθρό Αστέρα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τρίκαλα και Ιωνικό. Στην ιστορία θα μείνουν οι σπουδαίες εμφανίσεις του με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ του 2006 και η super απόδοση του κόντρα στην Team USA που οδήγησε την ομάδα μας στη νίκη και έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους. 

Θυμηθείτε κάποιες από τις σπουδαίες στιγμές του Big Sofo:

   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια