Looking For Anything Specific?

Basket League: Αυτό είναι το κορυφαίο κάρφωμα της 10ετίας

 

 Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 2011, σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια όταν γίναμε ...μάρτυρες ίσως του κορυφαίου καρφώματος που έχει γίνει την τελευταία 10αετία στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Πρωταγωνιστής της απίστευτης φάσης που εκτυλίχθηκε στο παρκέ του Αλεξανδρείου Μελάθρου ήταν ο αμερικανός του Άρη, απόφοιτος του Western Kentucky , Σέρχιο Κερούς. Οι "κιτρινόμαυροι" σαν σήμερα υποδέχονταν τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη. Κόουτς της ομάδας του Πειραιά ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και το ρόστερ αποτελούνταν από παίκτες όπως ο Χάινς , ο Άντιτς, ο Σπανούλης, ο Γκετσεβίτσιους, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου , ο Πρίντεζης , ο Κατσίβελης κ.α. Οι "κίτρινοι" με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο βγάζουν αντίδραση και εμφανίζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. 

Η φάση του αγώνα θα γίνει στην εκπνοή του β΄ 10λεπτου με τον Κερούς να διασχίζει όλο το γήπεδο καρφώνοντας την μπάλα (αφού πέρασε πάνω από τον Κάιλ Χάινς) διαμορφώνοντας το 43-44! "Αν φτάσει η φάση στο ESPN θα την μεταδίδει συνέχεια.Πιστέψτε με...", θα δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα ο συμπαίκτης του , ελληνοαμερικανός Νταν Μαυροειδής.
Ο αγώνας εξελίσσεται σε ένα ντέρμπι άγριας ομορφιάς με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής με 70-71, σκορ που διαμόρφωσε με τρίποντο ο Σπανούλης 5΄΄ πριν το τέλος. Στην τελευταία φάση ο Τζέιμς του Άρη κόβεται από τον Χάινς, οι "κίτρινοι" φωνάζουν για φάουλ, ο διαιτητής Χριστοδούλου βλέπει την φάση στο ριπλέι ξανά και ξανά, όμως αποφασίζει πως δεν υπάρχει παράβαση.
Στο μεταξύ, λίγους μήνες μετά το κάρφωμα του Κερούς ψηφίζεται από την FIBA ως το κορυφαίο για το 2011. 
Ο Σέρχιο Κερούς την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Γερμανία, έπαιξε στους Artland Dragons, στην Bremerhaven ενώ από το 2016(έχει γερμανική υπηκοότητα) παίζει στην Mitteldeutscher BC. 

Οι πόντοι εκείνου του αγώνα:
 Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 6, Ταπούτος 12, Τζέιμς 14(1), Τσαϊρέλης 7, Ντέιβις 5(1), Κρούσιτς 8, Μάλντροου 14, Τσαλδάρης, Βεργίνης 2, Δήμας. Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Λούκας, Άντιτς 3(1), Σπανούλης 29(5), Κέσελ, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 8, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Σλούκας 10, Κατσίβελης 3(1).

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια