Looking For Anything Specific?

Τα αθλητικά γεγονότα που μας συγκλόνισαν το 2020: Η απώλεια του Κόμπι, οι αναβολές, η πανδημία και το «αντίο» στον Ντιέγκο

 


Το ξέσπασμα της πανδημίας, οι αναβολές διοργανώσεων, η απώλεια σπουδαίων προσωπικοτήτων του αθλητισμού στιγμάτισαν το 2020. Μια χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα για όσα αναπάντεχα και κυρίως δυσάρεστα γεγονότα μεσολάβησαν. Το SportBubble θυμάται κάποιες από τις "δυνατές" (αθλητικά) στιγμές του 2020: 

2 Ιανουαρίου

Μόλις δυο 24αωρα μετά την έλευση του νέου χρόνου ανακοινώνεται η απώλεια του Ντέιβιντ Στέρν , κομισάριου του ΝΒΑ για 30 χρόνια. Ο Ντ. Στέρν έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών. 

26 Ιανουαρίου

Ο πλανήτης συγκλονίζεται από την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιντ και της κόρης του Τζιάνα. Στο ελικόπτερο εκείνη την μοιραία ημέρα, επέβαιναν συνολικά 9 άτομα και συνετρίβη σε ένα λόφο στην περιοχή Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς ήταν μόλις 42 ετών. 

29 Ιανουαρίου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου  ανακοινώνει την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που επρόκειτο να γίνει στην  πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας το τριήμερο 13-15 Μαρτίου με αφορμή το ξέσπασμα κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την εξάπλωση του ιού.



19 Φεβρουαρίου

Διεξάγεται το παιχνίδι της Αταλάντα με την Βαλένθια για το Champions League. Το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Μπέργκαμο θεωρείται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διάδοση και διασπορά του ιού σε περιοχές της Ιταλίας και της  Ισπανίας. 

7 Μαρτίου

Παγκόσμιο …σάλο προκαλεί η είδηση πως ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο συλλαμβάνεται στην Παραγουάη και οδηγείται στις φυλακές μαζί με τον αδελφό του Ρομπέρτο Ασίς επειδή κατείχαν πλαστά διαβατήρια!

12 Μαρτίου

Το ΝΒΑ έχει το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Ο νούμερο 1 παίκτης-κρούσμα είναι ο Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ. 

13 Μαρτίου

Η UEFA αναβάλει παιχνίδια με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας. Την ίδια μέρα ανακοινώνεται πως αναβάλλεται το Euro 2020  και το Copa America. 

23 Μαρτίου

Η  UEFA ανακοινώνει την αναβολή των τελικών του Champions League και του Europa League εξαιτίας της πανδημίας.

24 Μαρτίου

Η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 για ένα χρόνο. 


27 Μαρτίου

Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από την Ολλανδία: Ο Μαροκινός Αμπντελάχ Νούρι , παίκτης του Άγιαξ, που βρίσκονταν σε κώμα από το 2017 ξυπνάει! Ο Νούρι είχε καταρρεύσει στη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα στις 8 Ιουλίου του 2017. Είχε υποστεί  ανακοπή που του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

30 Μαρτίου

Η ΔΟΕ ανακοινώνει πως  οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021 στο Τόκιο ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου 2021.

1 Απριλίου

Το  Wimbledon, ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά Τένις Παγκοσμίως ακυρώνεται λόγω πανδημίας.

7 Απριλίου

 Η Formula 1 αναβάλλει το Καναδικό Grand Prix. 

15 Απριλίου

Ο φημισμένος αγώνας  ποδηλασίας, το Tour de France αναβάλλεται. 

22 Απριλίου

Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου - μια μεγάλη δρομική διοργάνωση που διεξάγεται από το 1974  αναβάλλεται.

23 Απριλίου

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ CEV ακυρώνει τις αγωνιστικές εκδηλώσεις βόλεϊ 2019-20. 

30 Απριλίου

 Η σεζόν 2019-20 στο γαλλικό κορυφαίο πρωτάθλημα, την  Ligue 1 τελειώνει εν μέσω πανδημίας. Στη λίγκα συμφωνούν να διακοπεί οριστικά η σεζόν με την Παρί να στέφεται πρωταθλήτρια.



25 Μαΐου

Η Ευρωλίγκα μετά από αρκετές συσκέψεις αποφασίζει οριστικά να ακυρώσει την σεζόν 2019-20. 

28 Μαΐου

Η Premier League ανακοινώνει πως το πρωτάθλημα της θα συνεχιστεί στις 17 Ιουνίου δίχως την παρουσία φιλάθλων. Την ίδια μέρα η ιταλική Serie A ανακοινώνει πως θα συνεχίσει στις 20 Ιουνίου.

29 Μαΐου

Στην Ισπανία αποφασίζουν επανέναρξη της La Liga στις 11 Ιουνίου.

24 Ιουνίου

Αποφασίζεται η αναβολή του μεγάλου Μαραθώνιου της Νέας Υόρκης. 

26 Ιουνίου

Η Λίβερπουλ κατακτάει το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. 

2 Ιουλίου

Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει την συνεργασία της στο μπάσκετ με τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. 



5 Ιουλίου

Η σεζόν της Φόρμουλα 1 του 2020 ξεκινά με το Αυστριακό Grand Prix μετά από  τεσσερις μήνες διακοπής λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας κερδίζει το Αυστριακό GP στο Red Bull Ring στο Spielberg.

9 Ιουλίου

Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει την απόκτηση του Νικ Καλάθη που μετά από μια σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκού μετακομίζει στην Βαρκελώνη. 

17 Ιουλίου

Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην La Liga. 

24 Ιουλίου

Ο Κώστας Σλούκας μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στη Φενερμπαχτσέ επιστρέφει στον Ολυμπιακό. 

21 Αυγούστου

Η Σεβίλλη κατακτάει ξανά (για 6η φορά στην ιστορία της) το Europa League. Κερδίζει με 3-2 την Ίντερ σε ένα "χορταστικό" τελικό που διεξάγεται στη Κολονία. 

23 Αυγούστου 

Η Μπάγερν κερδίζει την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 στον τελικό του Champions League (με σκόρερ τον Κομάν στο 59′), Οι Γερμανοί κερδίζουν για έκτη φορά το Champions League σε παιχνίδι που φιλοξενήθηκε στο «Ντα Λουζ», της Λισαβόνα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των φιλάθλων.

27 Αυγούστου

Το ΝΒΑ αναβάλλει τρία παιχνίδια των πλέι-οφ στη διάρκεια της «φούσκας» του Ορλάντο  μετά την άρνηση των Μιλγουόκι Μπακς να κατέβουν να παίξουν διαμαρτυρόμενοι έτσι για ένα νέο περιστατικό βίας με αφορμή τον πυροβολισμό ενός μαύρου από αστυνομικούς στο Ουισκόνσιν. 



4 Σεπτεμβρίου

Ο Λίονελ Μέσι αποφασίζει να παραμείνει και να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος του 2020.

18 Σεπτεμβρίου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται για 2η συνεχόμενη χρονιά MVP στο ΝΒΑ

Την ίδια μέρα, ο 20χρονος Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις  κάνει  παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο καθώς στο Golden Gala της Ρώμης πέρασε τα 6,15 μ. γράφοντας ιστορία. Το παιδί-θαύμα του στίβου ξεπέρασε την άλλοτε κορυφαία επίδοση (6,14 μ.) του θρυλικού Σεργκέι Μπούμπκα, του μεγαλύτερου αθλητή που πέρασε ποτέ από το αγώνισμα. Ένα στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1994.



Διαβάστε ακόμη: Οι 10 ζάμπλουτοι επιχειρηματίες του επαγγελματικού αθλητισμού


11 Οκτωβρίου 

Ο Ράφα Ναδάλ κερδίζει το Γαλλικό open μετά από μια σπουδαία νίκη στον τελικό επί του Τζόκοβιτς. 

12 Οκτωβρίου

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κερδίζουν τους Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς και επιστρέφουν στην κορυφή του ΝΒΑ κατακτώντας τον 17ο τίτλο της ιστορίας τους. 

15 Νοεμβρίου

Ο Λιούις Χάμιλτον της Μερσέντες κερδίζει τον Παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1  κατακτώντας το  Grand Prix που έγινε στην Τουρκία στο Intercity Istanbul Park.

25 Νοεμβρίου

Η παγκόσμια κοινότητα «παγώνει» με αφορμή την είδηση πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα αφήνει την τελευταία του πνοή στα 60 του χρόνια. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις έφυγε από ανακοπή καρδιάς. 

10 Δεκεμβρίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1982, Πάολο Ρόσι. Ο Ρόσι παραμένει -μαζί με τον Ρομπέρτο Μπάτζο και τον Κριστιάν Βιέρι- πρώτος σκόρερ της Ιταλίας σε τελικές φάσεις παγκοσμίων κυπέλλων.

17 Δεκεμβρίου

Ο χαρισματικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν κερδίζει τον  τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2020 (Best Player FIFA Mens Players), που διεξάγεται διαδυκτιακά.  





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια