Looking For Anything Specific?

Ο Ντάνιελ Βας (Βαλένθια) επένδυσε σε start up εταιρεία που συμβουλεύει νέους ποδοσφαιριστές

 


Ο Δανός Ντάνιελ Βας ήταν μόλις 21 ετών όταν ενημερώθηκε από την ομάδα του, την Μπρόντμπι πως ολοκληρώθηκε η πώληση του στην Μπενφίκα. Ο Βας πήρε την σύζυγο του και το μόλις 3 μηνών παιδί τους και μετακόμισαν στην Πορτογαλία. Η Μπενφίκα με τη σειρά της τον δάνεισε στην γαλλική Εβιάν.

Η ανακούφιση του ήταν μεγάλη όταν έμαθε πως η νέα του ομάδα του είχε έναν ακόμη Δανό στις τάξεις της: "Είναι δύσκολο. Βρίσκεσαι σε μια χώρα της οποίας δεν γνωρίζεις την γλώσσα, δεν ξέρεις τίποτα. Αισθάνθηκα τυχερός που βρήκα στην Εβιάν τον Κρίστιαν Πούλσεν. Ζούσα σχεδόν στο σπίτι του, ακόμη και με τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Κάθε μέρα πηγαίναμε για φαγητό στο σπίτι του. 

Ήταν το στήριγμα μου, αυτός που μου έδινε συμβουλές, για την ζωή και την καριέρα μου. Ακόμη και η σύζυγος μου έμαθε πολλά δίπλα στην δική του". Στα 31 του πλέον ο Βας συνεχίζει την καριέρα του στην Βαλένθια και πρόσφατα βρήκε πολύ καλή την ιδέα της δημιουργίας μιας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα λαμβάνουν βοήθεια νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. 

Ο Βας επένδυσε στο "InchByInch" μια start up εταιρεία που στοχεύει στο να δίνει την δυνατότητα σε παίκτες που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους να συμβουλεύονται και να λαμβάνουν καθοδήγηση(για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν)από έμπειρους ποδοσφαιριστές!

"Υπάρχουν διάφορα θέματα που απασχολούν ένα παίκτη όπως η αποκατάσταση τραυματισμών, η διατροφή, η ψυχική υγεία..." λέει ο Βας και προσθέτει: "Υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο όταν ήμουν 15 ή 16. Είμαι 31 ετών, έπαιξα 15 χρόνια  επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αντί να κρατάς όλα τα πράγματα που έχεις δοκιμάσει και όλες τις γνώσεις για τον εαυτό σου, δώσε το σε άλλους. Εάν ένας μικρός άντρας με έχει ως είδωλό του και μπορεί να μου μιλήσει και να πάρει συμβουλές, είναι κάτι που θα το ήθελα.  

Το να δώσεις κάτι πίσω και να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους είναι ένας μεγάλος στόχος στη ζωή". Στο εγχείρημα της πλατφόρμας μετέχουν επίσης οι  Anders Randrup, ο οποίος έπαιξε με τον Βας στην Μπρόντμπι και οι επιχειρηματίες Rasmus Bruun και Daniel Laursen. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει αρχικά στη Σκανδιναβία το επόμενο καλοκαίρι, με σχέδια να επεκταθεί σε άλλες αγορές, όπως η Γερμανία και η Αγγλία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια