Looking For Anything Specific?

Rise Up: Το μπασκετικό παρασκήνιο- Η τηλεδιάσκεψη στον ΕΣΑΚΕ και το deal ΕΡΤ-Ολυμπιακού


**Έγινε τηλεδιάσκεψη στον ΕΣΑΚΕ. Κυριάρχησε το θέμα της σύναψης συμφωνίας του Ολυμπιακού (όπως παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και στην «Διαύγεια») με την ΕΡΤ. 

**Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η ΕΡΤ συμφώνησε να μεταδώσει φιλικά παιχνίδια της ομάδας των ερυθρολεύκων αντί του ποσού συνολικά των 400.000 ευρώ! 

** "Ρωτηθήκαμε από τον Ολυμπιακό εάν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε φιλικό παιχνίδι, όμως δεν γνωρίζαμε τίποτα σχετικά με την συγκεκριμένη συμφωνία", έλεγαν σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες  εκπρόσωποι ομάδων που δέχθηκαν πρόσκληση για αυτά τα ματς από τους ερυθρόλευκους. 

**Ο ΕΣΑΚΕ επίσης θεσμικά ουδέποτε ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακούστηκαν αρκετοί προβληματισμοί για το θέμα: "Δηλαδή εμάς ως ΕΣΑΚΕ η ΕΡΤ μας έκοψε 185.000 ευρώ με αφορμή την αποχώρηση του Πανιωνίου και δίνει 400 χιλιάρικα στον Ολυμπιακό για φιλικά;". 

**Ακούστηκε και κάτι άλλο: "Μια μέση ομάδα της Α1 φέτος θα πάρει περίπου 180 χιλιάρικα για 22 ματς. Σε όλη την χρονιά. Ο Ολυμπιακός 400 για επτά, οκτώ ; Είναι σκάνδαλο". 

**Ο Ολυμπιακός θυμίζουμε πως ανακοίνωσε πρόγραμμα δέκα φιλικών αγώνων(μαζί με δυο ευρωπαϊκά;) με τίτλο «Monday’s Night Game against COVID-19». Οι αγώνες σύμφωνα με την ερυθρόλευκη ΚΑΕ θα έχουν «φιλανθρωπικό χαρακτήρα» και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ το ERTFLIX και το ΕΡΤ World.

**Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας, ήδη έχουν διαχωρίσει όπως μάθαμε τη θέση τους , διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν πρόταση συμμετοχής σε τέτοια παιχνίδια. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι υπόλοιπες ομάδες. 

**Παρά τις "φωνές" που αρχικά υπήρξαν, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως θα σταθεί αρωγός στην  "υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας".

** Μια άλλη ερμηνεία που δόθηκε ήταν η εξής:“Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει ισορροπίες. Αφού δόθηκαν χρήματα  τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέσω της ΕΡΤ σε όλες τις ομάδες για να μείνει όρθιο το πρωτάθλημα, έκριναν σκόπιμο να μην εξαιρεθεί ο Ολυμπιακός, παρότι σε αυτή τη φάση δεν μετέχει στο πρωτάθλημα”. 


Η Ομοσπονδία της Κύπρου και τα τεστ

**Πολύ δραστήρια η Κυπριακή Ομοσπονδία του Μπάσκετ. Διαβάσαμε σε ανακοίνωση της τα εξής: "Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προγραμματίζει όπως την ερχόμενη βδομάδα πραγματοποιηθούν ομαδικά PCR τεστ στις ομάδες του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας.

**Παράλληλα μετά την ολοκλήρωση των ομαδικών τεστ, η Ομοσπονδία προγραμματίζει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε όλα τα πρωταθλήματα”. 

**Δεν χρειάζεται …μετάφραση. Η Κυπριακή Ομοσπονδία του Μπάσκετ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας νοιάστηκε, ασχολήθηκε και τρέχει να κάνει τεστ σε όσες κατηγορίες έχει υπό την σκέπη της. Αυτό. 

**Μιας που το αναφέραμε για τα τεστ. Δεν ξέρουμε αν μειώθηκαν οι τιμές. Μέχρι πρότινος όμως οι ομάδες της Α1 στη δική μας Basket League πλήρωναν 45 ευρώ το άτομο για το μοριακό τεστ Covid. Το κόστος για τα σωματεία είναι μεγάλο. Περίπου 1.000 ευρώ την βδομάδα. Για όσες παίζουν Ευρώπη μεγαλώνει ο λογαριασμός. Οι ΚΑΕ στο σύνολο τους ενδιαφέρθηκαν ώστε να περιληφθούν στην λίστα των επιδοτούμενων μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής μπας και ισοφαρίσουν αυτή την χασούρα. 

** Και κάτι περί εκλογών στην Ομοσπονδία: Τέρμα οι εξουσιοδοτήσεις και τα «πήγαινε-έλα» στην Αθήνα για να ψηφίσουν τα σωματεία. Στις προσεχείς εκλογές μπαίνει κάλπη στις Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι η λύση που προωθούν.

**Αναζητεί επενδυτή ή μεγάλο χορηγό η ΚΑΕ Άρης. Και καλά κάνει.  Ακούστηκε κάτι περί Pfizer. Πώς αναζητήθηκε δίαυλος επικοινωνίας μέσω του Θεσσαλονικιού CEO της εταιρείας Αλμπέρτ Μπουρλά...Σενάρια για την ώρα. 

**Αληθεύει πως ο Κορομηλάς ήταν ένας εκ των διαιτητών του φιλικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Χαρίλαο Τρικούπη λίγες ημέρες πριν; Γιατί εμείς κάτι είχαμε ακούσει περί τιμωρίας του από την ΚΕΔ για όσα συνέβησαν στο Ηρακλής-Περιστέρι. Μάλλον θα ήταν λάθος οι πληροφορίες μας...

** O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον 23χρονο Σαγκάμπα Κονατέ από το Μάλι αντί του Χέρντον. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τη συμφωνία με τον Χάτσερ αντί του Τσίλντρες. Αυτές δεν θα είναι όμως οι μοναδικές ανακατατάξεις σε ομάδες της Α1. Έρχονται κι άλλες...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια