Looking For Anything Specific?

Migration Report-FIBA: Μόλις 4 λεπτά ο μέσος όρος συμμετοχής νεαρών παικτών στην Ελλάδα(Α1)

 


Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα και τα στοιχεία που προκύπτουν από το ετήσιο Migration Report που δημοσίευσε η FIBA.  Η ετήσια έρευνα (migration report)  λαμβάνει στοιχεία από τις 16 καλύτερες χώρες από όλες τις γεωγραφικές περιοχές που παίζεται το μπάσκετ. Η έρευνα αυτή καταγράφει τη ροή παικτών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΒΑ, τις ροές των παικτών από χώρα σε χώρα, την εθνικότητα των παικτών, την ηλικία, τον αριθμό των μεταγραφών, τη συμμετοχή νέων U21 και ξένων παικτών στα εθνικά πρωταθλήματα και τις Λίγκες

Ας δούμε κάποια από τα τα ευρήματα  που αφορούν την Ελλάδα: 

*Στην χώρα μας, μόνο το 13.5% των παικτών είχε ηλικία μικρότερη των 21 ετών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση(από 16) της λίστας των Λιγκών με τους περισσότερους νέους παίκτες.

*Οι παίκτες κάτω των 21 στην Basket League έχουν μέσο όρο συμμετοχής τα 4 λεπτά! Αυτός είναι ο ο τέταρτος μικρότερος χρόνος όλων Λιγκών. Η Ιταλία είναι τελευταία καθώς εκεί παίζουν μόλις 1,8 λεπτά.Στην Ελλάδα ο μέσος όρος συμμετοχής κάθε ξένου ήταν 21.5 λεπτά.

*Ο μέσος όρος ηλικίας των Ελλήνων παικτών ήταν 26 έτη και το ύψος τους 1.98. Σκόραραν 5 πόντους σε 10.3 λεπτά μέσο όρο.Ο μέσος όρος ηλικίας των Αμερικάνων παικτών ήταν 28.5 έτη και το ύψος τους 1.95. Σκόραραν 9.3 πόντους

*Σύμφωνα με την έρευνα, ο Προμηθέας είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό παικτών κάτω των 21 ετών. Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν επίσης η 7η ομάδα από όλες τις Λίγκες που έδωσε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες κάτω των 21 ετών (14.4 λεπτά).

- Η Ελλάδα είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημά της με 27.4 έτη.  Ο Ηφαιστος Λήμνου ήταν στην πεντάδα των “γηραιότερων” ομάδων των 16 Λιγκών, έχοντας την τρίτη θέση με μ.ο. 30.1 έτη.

τις ελληνικές ομάδες αγωνίστηκαν 33 παίκτες κάτω των 21 ετών, όλοι Ελληνες.

*Κατά την περίοδο 2019-20 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τον τρίτο χειρότερο μέσο όρο πόντων μεταξύ των 16 Λιγκών καθώς στα ματς πρωταθλήματος σημειώνονταν κατά μέσο όρο 78.1 πόντοι. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστραλία με 91.7 πόντους και στην τελευταία η Ιαπωνία με 76.7

*Ο μέσος όρος ύψους των παικτών στην Ελλάδα ήταν το 1.97μ. Το 51% των παικτών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα ήταν ξένοι. 

* Στην Ελλάδα, σε ποσοστό 31.7% οι ομάδες υπέγραψαν ξένους παίκτες που έπαιξαν και την προηγούμενη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Migration Report παρουσιάζει πολλά ακόμη και ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.fiba.basketball/documents/ibmr2020.pdf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια