Looking For Anything Specific?

Media: Τα newsrooms του 2020 και το Netflix



**Η πλατφόρμα της Netflix κέρδισε κατά κράτος το youtube στην Ελλάδα αφού σε αυτήν ξοδεύουν περισσότερο ίντερνετ οι Έλληνες όπως τυγχάνει να συμβαίνει και σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Μετά το Netflix και το Youtube, η 3η μεγαλύτερη πηγή κατανάλωσης ίντερνετ στην χώρα μας είναι σύμφωνα με το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα σάιτ ακατάλληλου περιεχομένου! 

**136 αρχισυντάκτες από όλο τον κόσμο μετείχαν σε έρευνα του ινστιτούτου Ρόιτερς(https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/) με θέμα: «Οι αλλαγές στα newsrooms το 2020». 

**Το 55% απάντησε πως το μοντέλο της δημοσιογραφίας που επέβαλε η πανδημία(δηλαδή εξ αποστάσεως) είναι πιο αποτελεσματικό. Το 77% όμως παραδέχθηκε πως η επικοινωνία και η διατήρηση σχέσεων έγινε πιο δύσκολη.

**Ένα μεγάλο ποσοστό απάντησε όμως πως ειδικά στις εφημερίδες υπάρχει η ανάγκη φυσικής επαφής για την ανταλλαγή ιδεών , εμπειριών κλπ. «Η ανθρώπινη επαφή, το χιούμορ, ο αυθορμητισμός είναι αναγκαία σε αυτή την δουλειά» είπε ο διευθυντής του Channel 4 News. 

**Το 21% όσων ρωτήθηκαν απάντησαν πως θα ήθελαν να περνούν αλλά όχι τόσο τακτικά από το γραφείο, ενώ το 54% πως θα ήθελαν να μειώσουν έστω κατά λίγο την παρουσία τους. Η εκτίμηση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πως αρκετά πράγματα αναφορικά με τις εργασιακές συνήθειες θα παραμείνουν μετά το τέλος της πανδημίας σε κάποιο ποσοστό (τηλεργασία κλπ). Στην ίδια έρευνα ειπώθηκε πως η εξ αποστάσεως εργασία είναι πιο εύκολη για έμπειρους δημοσιογράφους. 

**«Παραγωγός» εκπομπής, ο οποίος κινείται τακτικά εκτός των ορίων οποιασδήποτε δεοντολογίας και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία των ακροατών, φιλοξένησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη επικαλούμενος ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιον», ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜΘ αναφερόμενη σε παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού «Μετρόπολις». Είχε προηγηθεί επιστολή εργαζομένων σε ΜΜΕ(στην ΕΣΗΕΜΘ) που επέρριπτε ευθύνες στον διευθυντή του σταθμού. 

**«Λίγο πριν την εφαρμογή του lockdown στη χώρα το  Mega προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων του αθλητικού ρεπορτάζ», έγραψε η ΕΣΗΕΑ με αφορμή νέες απολύσεις στο «Μεγάλο Κανάλι». 

**Από το γραφείο Θεσσαλονίκης του Open tv είχαμε μια αποχώρηση καθώς ο επικεφαλής του Παναγιώτης Μανής, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΤ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια