Looking For Anything Specific?

Euroleague: Ο Μάρτιν Σίλερ είναι το πρόσωπο του μήνα


Ήταν ένας τρελός μήνας. Με αβεβαιότητα,  αναβολές αγώνων, με αλλαγές κανονισμών, μεταβολές στο θέμα της παρουσίας-απουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα... Κι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Η Ευρωλίγκα αναζητά εναγωνίως τρόπο προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί μια εξαιρετικά δύσκολη σεζόν. Και μέσα σε όλα αυτά η Ζαλγκίρις παίζει ωραιότατο μπάσκετ, είναι 1η κι ένας Αυστριακός προπονητής ετών 38 έχει αναδειχθεί σε ...πρόσωπο του μήνα

Ο αντικαταστάτης του Σάρας Γιασικεβίτσιους αποδείχθηκε μια επιλογή αντάξια του προκατόχου του με την ομάδα του Κάουνας να βρίσκεται στην κορυφή καθώς μετράει 5-1 νίκες εκ των οποίων μάλιστα οι τρεις έγιναν εκτός έδρας. Προφανώς και είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η Ζαλγκίρις θα ...αντέξει και τους επόμενους μήνες σε πρωταγωνιστικό ρόλο όμως ο Μάρτιν Σούλερ που διαχειρίζεται πλέον τις τύχες της ομάδας δεν είναι κάποιος τυχαίος. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του Κουίν Σνάιντερ ,κόουτς των Γιούτα Τζαζ! 

Μάρτιν Σίλερ γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982 στην Βιέννη από πατέρα Αυστριακό και μητέρα Βρετανίδα. Σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Αμβούργο.

*Σπούδασε Γυμναστική Ακαδημία στη Κολωνία , έπαιξε μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο και σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την  προπονητική. Ήταν μόλις 22 ετών όταν κάθισε στον πάγκο της Ντίσελντορφ.

*Συνεργάστηκε ως ασίσταντ κόουτς με την Άρτλαντ Ντράγκονς , την Λούτβισμπουργκ ενώ αποτέλεσε μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Γερμανίας. Εκεί γνωρίσθηκε με τον Alex Jensen, που ήδη από το 2013 μέλος του τεχνικού τιμ των Γιούτα Τζαζ.

*Το 2017 ο Σίλερ δέχθηκε την πρόταση από τους "Μορμόνους" να αναλάβει τους Λέικ Σίτι Σταρς ,θυγατρική ομάδα των Τζαζ στην G-League

*Ο τεχνικός  των Τζαζ Κουίν Σνάιντερ ,που έχει αποδείξει και στο παρελθόν τον σεβασμό του για το ευρωπαϊκό μπάσκετ(θυμίζουμε πως επέλεξε τον Φώτη Κατσικάρη για συνεργάτη του), εκτίμησε ιδιαίτερα τον τρόπο δουλειάς του Σίλερ και οι δυο τους ανέπτυξαν μια καλή σχέση. 

* Πέρσι ο Σίλερ κέρδισε το βραβείο του coach of the year στην G League(η ομάδα του είχε ρεκόρ 30-12) στη κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Ο τεχνικός της Ζαλγκίρις είναι παντρεμένος και πατέρας δυο κοριτσιών.  

(Image/Salt Lake City Stars)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια