Looking For Anything Specific?

ΝΒΑ draft: Γιατί όλοι μιλούν για τον Ντένι Αβντίγια ;


Ρητορικό το ερώτημα του τίτλου. Όταν ένα παιδί από τα 16 του σαρώνει ατομικές διακρίσεις, τίτλους με την εθνική του ομάδα και προκαλεί την παρουσία πλήθους σκάουτερ στα παιχνίδια όπου αγωνίζεται μοιραία το ΝΒΑ θα δει την περίπτωση του με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Αφήστε που το παράδειγμα του Λούκα Ντόνσιτς δεν επιτρέπει εφησυχασμούς στους οργανισμούς του ΝΒΑ που αντιλαμβάνονται πως η Ευρώπη είναι σε θέση να συνεχίσει να τροφοδοτεί με σούπερ σταρ την κορυφαία λίγκα τους.  

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον 19χρονο διεθνή Ισραηλινό φόργουορντ Ντένι Αβντίγια; Το αναμενόμενο. Απασχολεί ενόψει των ντραφτ (της 18ης Νοεμβρίου) τα ΜΜΕ των ΗΠΑ που τον τοποθετούν πολύ ψηλά στις επιλογές των ομάδων. Τελευταία δημοσιεύματα συγκρίνουν τον Αβντίγια με τον Ντανίλο Γκαλινάρι και τον Νίκολας Μπατούμ και λιγότερο με τον Ντόνσιτς. Έχει συμμετάσχει σε work outs των Γουόριορς και των Σπερς αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Σύμφωνα με το Athletic ενδιαφέρονται έντονα ακόμη οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι Ατλάντα Χοκς, οι Σικάγο Μπουλς , οι Πίστονς και οι Μιλγουόκι Μπακς. 

Ο ύψους 2,06 μ. Αβντίγια μπορεί να αγωνιστεί με άνεση στις θέσεις 1-4. Στο παρελθόν έχει αναδειχθεί MVP στο Basketball Without Borders ενώ ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Ισραήλ U20 το 2019 σε ένα τουρνουά που κατέκτησε και τον τίτλο του MVP. Ως αδυναμία του έχουν καταγραφεί τα ποσοστά του στις ελεύθερες βολές και το μακρινό σουτ. 

Ο Ντένι Αβντίγια στη διαδικασία του draft θα έχει στο πλευρό του τον πατέρα του που είναι γεννημένος στο Κόσοβο και στο παρελθόν έχει παίξει επαγγελματικά μπάσκετ στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι που το 1990 αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Ισραήλ αποδεχόμενος πρόταση της Ραμάτ Χασαρόν. Ο μπαμπάς (Ζούφερ) τελικά στέριωσε εκεί. 

Ο Αβντίγια έλαβε την απόφαση συμμετοχής στο draft τον Απρίλιο του 2020 ευχαριστώντας την ομάδα του Μακάμπι(στην οποία έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία μόλις 16 ετών) και προσωπικά τους Γιάννης Σφαιρόπουλο και Βασίλη Γεραγωτέλη για την βοήθεια που του προσέφεραν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια