Looking For Anything Specific?

Έρευνα- Έλληνες ποδοσφαιριστές: Από την Αφρική ως το Κατάρ

 


Έλληνες ποδοσφαιριστές στελεχώνουν ομάδες που μετέχουν σε 33 συνολικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν στην "γηραιά ήπειρο", ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν συμβόλαια σε ομάδες της Αφρικής!

Σύμφωνα με το «inthezone.gr», οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχουν έντονη παρουσία στην Ευρώπη και ειδικότερα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Στην Πρέμιερ Λιγκ, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, υπάρχουν ο Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ) και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ). Στην Σέριε A έχουμε τον Κώστα Μανωλά (Νάπολι), τον Γιώργο Κυριακόπουλο (Σασουόλο) και τον Μπάμπη Λυκογιάννη (Κάλιαρι), ενώ στην Λα Λίγκα τον Δημήτρη Σιόβα (Ουέσκα).

Στην Μπουντεσλίγκα και την γαλλική Λιγκ 1 έχουμε την μεγαλύτερη εκπροσώπηση για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τέσσερις να αγωνίζονται στο καθένα απ’ αυτά. Αρχικά, στην Μπουντεσλίγκα βρίσκουμε τους Δημήτρη Λημνιό (Κολωνία), Κωνσταντίνο Μαυροπάνο (Στουτγκάρδη), Κώστα Σταφυλίδη (Χόφενχαϊμ) και Στέφανο Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης), ενώ στην Λιγκ 1 τους Τάσο Δώνη (Ρεμς), Παναγιώτη Ρέτσο (Σεντ-Ετιέν), Κώστα Μήτρογλου (Μαρσέιγ) και Ορέστη Καρνέζη (Λιλ).

 Η ολλανδική Eredivisie και η τουρκική Super Lig  διαθέτει από οκτώ Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στο Σλοβάκικο πρωτάθλημα, αγωνίζονται εννέα συντοπίτες μας με μέσο όρο ηλικίας 22,2 ετών (!). Στην Κύπρο αγωνίζονται 26 Έλληνες παίκτες αυτή τη στιγμή.

Ο πιο άγνωστος Έλληνας ποδοσφαιριστής εκτός Ευρώπης είναι ο Panayotis Papadopoulos, που αγωνίζεται στους Legon Cities της Γκάνας! Ο πατέρας του(που έφυγε από την ζωή) ήταν Έλληνας. Ο Παναγώτης έχει την ελληνική υπηκοότητα όμως δεν έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός που αγωνίζεται στην αφρικανική ήπειρο. Άλλοι δυο συμπατριώτες μας βγάζουν το… ψωμί τους εκεί. Πρόκειται για τον Βασίλη Μπούζα, που αγωνίζεται στην Γουάντι Ντέγκλα, η οποία από το 2018 και έπειτα είδε στον πάγκο της να κάθονται ο Τάκης Γκώνιας και ο Νίκι Παπαβασιλείου, δηλαδή ένας Έλληνας κι ένας Κύπριος προπονητής.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Γιάννης Ποτουρίδης. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, που είναι απόφοιτος των ακαδημιών του Ολυμπιακού, αγωνίζεται στην Κέιπ Τάουν Σίτι της Νότιας Αφρικής από τον Οκτώβριο του 2019.

Πάμε, τώρα, στις ηπείρους της Ασίας και της Ωκεανίας. Εκεί, έχουμε μόνο έναν εκπρόσωπο στην πρώτη. Πρόκειται φυσικά για τον Γιάννη Φετφατζίδη, που φέτος άφησε τον Άρη για τα «πετροδόλαρα» της Αλ Κορ του Κατάρ.

Διαβάστε όλα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών στο inthezone.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια