Looking For Anything Specific?

Tα ομορφότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα: Από την Ύδρα μέχρι την Ισλανδία

 


Από την Ύδρα ως την Ισλανδία κι από την Νορβηγία ως την Σιγκαπούρη. Γήπεδα ποδοσφαίρου με σπάνιο κάλλος εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης τα οποία σίγουρα θα ήθελες να επισκεφτείς. Επειδή όμως λόγω καραντίνας δεν μπορείς να ξεμυτίσεις δίχως sms μακριά από τον καναπέ του σπιτιού σου θα αρκεστείς στην ...λιτή παρουσίαση του SportBubble.

Το ομορφότερο στην Ελλάδα 

Πριν από λίγους μήνες η "athensvoice" οργάνωσε αποστολή προκειμένου να παρουσιάσει την έδρα του Αθλητικού Ομίλου Ύδρας. Και όπως μπορείτε να δείτε άξιζε τον κόπο. 

«Το γήπεδο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, σ’ ένα ύψωμα από το οποίο μπορείς να δεις όλη τη χώρα της Ύδρας ως το Αιγαίο Πέλαγος. Από την μία πλευρά, τα βραχώδη και απότομα βουνά της Ύδρας, τα οποία είναι λες και σκεπάζουν το γήπεδο, και από την άλλη τα παραδοσιακά σπίτια, από τα παράθυρα των οποίων μπορεί να δει κανείς άνετα τον αγώνα, καθώς απέχουν ελάχιστα μέτρα από την γραμμή του πλαγίου άουτ», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. 

foto/athensvoice


Νήσοι Φερόες

Το λένε «Σβάνγκασκαρντ» και βρίσκεται στις Νήσους Φερόες. Χτίστηκε το 1980 και το χρησιμοποιούσε για αρκετά χρόνια η Εθνική ομάδα. Είναι επίσης έδρα της «Τοφτίρ». Η χωρητικότητα του είναι 6.000 θεατές. 



Ισλανδία

Είναι το παλαιότερο γήπεδο της Ισλανδίας. Λέγεται «Χαστεινσβόλλουρ». Η χωρητικότητα του είναι 2.500 θέσεις. Πριν από έξι χρόνια ανακαινίστηκε. Φιλοξενεί ακόμη παιχνίδια εθνικών κατηγοριών. 



Κροατία

Βράχια, πέτρα και στο βάθος μια λίμνη. Από ψηλά η θέα σου κόβει την ανάσα. Είναι το Στάδιο Γκόσπιν Ντόλατς στη Κροατία. Χτίστηκε το 1989 και έχει χωρητικότητα 4.000 φιλάθλων. Το χρησιμοποιεί ως έδρα της η Ιμότσκι. 





Ουγγαρία

Τηρουμένων των αναλογίων είναι ένα σύγχρονο κομψοτέχνημα. Αναφερόμαστε στην Πάντσο Αρένα που πρωτολειτούργησε το 2014 στην Ουγγαρία. Εκεί εδρεύει η περίφημη Ακαδημίας Πούσκας. Χωράει 4.000 θεατές. 




 Μεξικό 

Γηπεδάρα. Το Estadio de Futbol de Monterrey κτίστηκε το 2015. Είναι χωρητικότητας 51.000 θεατών. Είναι από τα λίγα που συνδυάζουν το εκπληκτικό τοπίο -λόγω της φυσικής του θέσης- με την τεχνολογία καθώς διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα που κάνουν εύκολη την ζωή ενός θεατή. 




 Σιγκαπούρη 

Γήπεδο σε πλωτή πλατφόρμα χωρητικότητας 30.000 θέσεων έχετε δει; Το Floating Stadium εδρεύει στην Σιγκαπούρη και είναι ακατάλληλο …για μακρινά βολέ αν και υπάρχουν πάντα σε ετοιμότητα τα τζετ σκι για να μαζεύουν τις μπάλες!



Νορβηγία

Τα νησιά Lofoten στη Νορβηγία (μη μας ρωτήσετε που ακριβώς βρίσκονται θα σας γελάσουμε) έχουν το δικό τους ποδοσφαιρικό στολίδι. Μοιάζει με αποτέλεσμα μοντάζ όμως είναι αληθινό. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Henningser. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια