Looking For Anything Specific?

Τετ α τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο: Στο Βατικανό αντιπροσωπεία παικτών του ΝΒΑ




Αντιπροσωπεία παικτών του ΝΒΑ αποτελούμενη από τους: Μάρκο Μπελινέλι, Τζόναθαν Άιζακ, Άντονι Τόλιβερ, Κάιλ Κόρβερ και Στέρλινγκ Μπράουν, συνοδευόμενη από στελέχη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί(23/11) στην Ρώμη. 

Ο σκοπός της παρουσίας τους στην ιταλική πρωτεύουσα ήταν να συναντήσουν στο Βατικανό τον Πάπα Φραγκίσκο! Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ESPN, ο Πάπας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τον τρόπο που οι αθλητές αποφάσισαν να προβάλουν μέσα από τον αθλητισμό ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, οικονομικής ανισότητας, πώς βίωσαν και πώς αντέδρασαν στο άκουσμα  περιστατικών βίας κι αν σχεδιάζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για το μέλλον.  
Η επιλογή των συγκεκριμένων αθλητών δεν έγινε τυχαία. Οι Κόρβερ και Μπράουν είχαν λάβει την απόφαση να μην αγωνιστούν σε παιχνίδι κόντρα στους Μάτζικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φυλετικό ρατσισμό και αστυνομική βία, που πλήττουν την Αμερική. 
Ο Τζόναθαν Άιζακ ήταν από αυτούς που επέλεξαν να μην γονατίσουν στην διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στα παιχνίδια.


Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Βατικανού ενώ οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια