Looking For Anything Specific?

Φακούντο Καμπάτσο είσαι η "εκδίκηση" των κοντών

"Σιγά μην ασχοληθεί το ΝΒΑ με παίκτη ύψους 1,80μ". Μη μου πείτε πως δεν θα το σκεφτόσασταν αν ακούγατε πως κάποιος σκάουτερ σκαλίζει πληροφορίες για παίκτη που αγωνίζεται ήδη στην Εuroleague.

Έλα όμως, που ο Φακούντο Καμπάτσο είναι φτιαγμένος από ένα άλλο διαφορετικό, αντισυμβατικό και άκρως ανθεκτικό υλικό. Ο Αργεντίνος πλέι μέικερ που ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς -οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλλουν για να τον αποκτήσουν 6 εκατομμύρια δολάρια στην Ρεάλ- είναι ο ορισμός της περίπτωσης του παίκτη που με τις εμφανίσεις του διαλύει ...στερεότυπα. 

Γιατί, εδώ που τα λέμε, εκτός από τον μπόι που ήδη αναφέραμε, ούτε κανένας φοβερός σουτέρ είναι, ούτε καμία ασύλληπτη "καλαθομηχανή". Έχει όμως σε υπέρμετρο βαθμό όλα τα υπόλοιπα: Ταχύτητα, τρομερή αίσθηση του χώρου, καταπληκτική πάσα, είναι χαρισματικός decision maker, έχει δύναμη, είναι ηγετική φυσιογνωμία, έχει τσαγανό, δεν φοβάται όταν ... "καίει η μπάλα", είναι καταπληκτικός αμυντικός. 

Με λίγα λόγια, Φακούντο Καμπάτσο είσαι η εκδίκηση των κοντών


 **Ο Καμπάτσο γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1991 στην Κόρδομπα της Αργεντινής
 **Θαύμαζε και παρακολουθούσε από μικρός όπως έχει ομολογήσει τους συμπατριώτες του:Τζινόμπιλι, Σκόλα, Νοσιόνι, Σκονοκίνι. 
**  Σε νεαρή ηλικία έπαιξε στην Ουνιόν Ελέκτρικα και στη συνέχεια μετακόμισε στην Πενιαρόλ. Το 2009 με την Πενιαρόλ κατέκτησε το πρωτάθλημα της "Liga de las Américas" με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 
**Το 2014 πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ. Για μια διετία (2015-17) ο Καμπάτσο παραχωρείται δανεικός στη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη. Ο Καμπάτσο υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού "ανθίζει" (ψηφίζεται στην καλύτερη 5άδα της ACB)και επιστρέφει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην "βασίλισσα".
 **Ο Καμπάτσο μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 113 ματς στην Euroleague (8,3 πόντοι, 5,3 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα) διάστημα στο οποίο η Ρεάλ ανέβηκε δυο φορές στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Μαζί με τον Καλάθη θεωρούνται οι δυο κορυφαίοι πασέρ της Euroleague. Από το 2017 και έπειτα, είναι δεύτερος στην Ευρωλίγκα σε ασίστ 
**Είναι πρώτος στα κλεψίματα  (153), ενώ μαζί με τον Στέφαν Γιόβιτς είναι οι μοναδικοί με 19 ασίστ σε ένα ματς Ευρωλίγκας!

Update

Ο Φακούντο Καμπάτσο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Ρεάλ στο παιχνίδι της "βασίλισσας" που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο(22/11) απέναντι στην Μανρέσα(100-78). Στο πάγκο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όπως μπορείτε να διαπιστώσετε:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια