Looking For Anything Specific?

Ο Ρίκι Ρούμπιο στηρίζει και χρηματοδοτεί εκστρατεία κατά του καρκίνου

 

Image/The Ringer



Μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα ανέλαβε ο γκαρντ των Γιούτα Τζαζ , Ρίκι Ρούμπιο. Ο διεθνής Ισπανός καλαθοσφαιριστής συμμετείχε σε  εκδήλωση (διαδικτυακά) για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα.

 Στη συνάντηση έγινε αναφορά σχετικά με τη σημασία υιοθέτησης ενός σωστού τρόπου ζωής για την για την πρόληψη της νόσου και συμμετείχαν γιατροί και εκπρόσωποι ενώσεων ερευνών , μέλη της Ιατρικής Ογκολογικής Υπηρεσίας και διευθυντές νοσοκομείων. 

Ο Ρίκι Ρούμπιο και το ίδρυμα του "The Ricky Rubio Foundation" χρηματοδοτούν συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες στην Ισπανία όπως συνέβη και πέρσι όταν βοήθησε στην δημιουργία νέας ογκολογικής μονάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης «Dexeus». 

 Ο Ρίκι Ρούμπιο, πριν από τρία χρόνια είχε χάσει τη μητέρα του, η οποία έφυγε χτυπημένη από καρκίνο: "Δεν υπήρχε κάποιος στον κόσμο που να με αγαπούσε περισσότερο. Συνεχίζει να με καθοδηγεί κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν είναι εδώ. Είμαι περήφανος για την μαμά που είχα και συνεχίζω μέσω εκείνης» δήλωσε συγκινημένος μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Ισπανίας στην Κίνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια