Looking For Anything Specific?

Ο Προμηθέας τολμάει γιατί μπορεί:«Οι προπονητές δεν κάνουν χάρες, η αξία θα ξεχωρίσει»

 

Η καταπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Μαντζούκα(ξεκίνημα με 6/6 τρίποντα κόντρα στην Γκραν Κανάρια) η παρουσία του γεννηθέντα το 2005 Νίκου Βασιλείου, η εμφάνιση του Γιώργου Τανούλη και του Θανάση Μπαζίνα αποτέλεσε μια ευχάριστη νότα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Eurocup

Είτε από επιλογή είτε από ανάγκη(όπως συνέβη στο προχθεσινό ματς) η ουσία είναι μια: Ο Προμηθέας έστω κι έτσι τολμάει. Και τολμάει γιατί μπορεί, γιατί επένδυσε στοχευμένα στο «φυτώριο» παραγωγής αθλητών. «Ο Προμηθέας έχει εκπονήσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα έχοντας επενδύσει ήδη αρκετά χρήματα. Έχει προσελκύσει πολλά παιδιά στις Ακαδημίες του από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Ο Μαντζούκας προέρχεται από τα Γιάννενα, ο 15χρονος ο Βασιλείου επίσης… Ο Προμηθέας έχει την πρώτη ύλη την οποία αξιοποιεί όταν υπάρχουν ευκαιρίες όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurocup», εξηγεί στο «Sportbubble» ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξηγώντας παράλληλα το εξής: «Εγώ αυτό που λέω είναι πως οι προπονητές και οι ομάδες δεν κάνουμε χάρες σε νεαρά παιδιά. 

Όταν υπάρχει ταλέντο, όταν υπάρχει αξία ο αθλητής θα κερδίσει αυτό που του αξίζει. Στο λέω ως πρώην παίκτης που από ηλικία 15-16 ετών προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα (Αναγέννηση) αλλά κι ως προπονητής στην Α1 επί 24 έτη. Όταν ήμουν στον Άρη, είχαμε τον Βεζένκοφ… Φαινόταν.  Πώς να μη δώσεις ευκαιρία; Ο Μποχωρίδης 16-17 ετών επίσης το ίδιο. Νωρίτερα στην Λάρισα ο Λάππας , ο Αγγελακόπουλος, ο Γκιουλέκας.

Αντιλαμβάνομαι, ξέρω καλά τι πάει να πει πίεση. Από ένα αποτέλεσμα ο προπονητής μπορεί να χάσει την δουλειά του, όταν όμως υπάρχει ποιότητα δίνεις την ευκαιρία. Δεν υπάρχει πάντα αυτή η πολυτέλεια, σαφώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις νεαρών ίδιες. Δεν είμαι της άποψης πως πρέπει απαραίτητα να έχεις ένα μικρό στην ομάδα, οφείλεις όμως να δώσεις προσοχή εκεί όπου είναι κοινά παραδεκτό πως υπάρχει ταλέντο».

**Μετά από 24 χρόνια παρουσίας στους πάγκους της Α1, με παρουσία σε τελικούς, κατάκτηση ευρωπαϊκών τίτλων, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραμένει ενεργός στον χώρο, ασχολείται με το αναπτυξιακό μπάσκετ ως Διευθυντής της Ακαδημίας Αετός Φιλύρου  ενώ κοουτσάρει  και την παιδική ομάδα του Αετού. Πληροφορίες τέλος αναφέρουν πως θα κατέβει ως ανεξάρτητος στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΚ). 

Foto/twitter@promitheasbc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια