Looking For Anything Specific?

Μαλακόπουλος: «Απευθύνομαι στα νέα παιδιά, μην απογοητεύεστε...»

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, παγκόσμιος ρέκορντμαν στο μήκος στην κατηγορία Τ62 (είναι η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται αθλητές με διπλό ακρωτηριασμό κάτω άκρων), επέστρεψε στις προπονήσεις με στόχο μια διάκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Μέσα από τα social media ο Στέλιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που αυτή την περίοδο μένουν μακριά από αγαπημένες τους δραστηριότητες. 

 Το κείμενο που ανέβασε ανέφερε τα εξής: "Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή ομάδα επέστρεψε στα στάδια μετά την άδεια του Υπουργείου Αθλητισμού . Επέστρεψα και εγώ με στόχο να διατηρήσω αναμμένη τη φλόγα που καίει μέσα μου για μία διάκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η αλήθεια είναι όμως, πως τα στάδια δεν είναι πλέον τα ίδια χωρίς τις φωνές των μικρών παιδιών, χωρίς την ενέργεια και την ελπίδα που δίνουν για το μέλλον. 

Κοιτάζοντας τις άδειες εγκαταστάσεις μερικές φορές σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο ύπαρξης και η προσπάθεια μου δεν έχει καμία ουσία αν δεν υπάρχουν οι νεότεροι αθλητές που μπορεί να εμπνευστούν. Κανένας πρωταθλητής δεν έχει λόγο ύπαρξης χωρίς τα νέα παιδιά, αν το καλοσκεφτείς. Οι νίκες, τα μετάλλια και τα ρεκόρ δεν θα είχαν καμία αξία για κανέναν αν δεν υπήρχε η προοπτική και μιας συνέχειας. Γράφω λοιπόν αυτές τις λέξεις, απευθυνόμενος κυρίως στα νέα αυτά παιδιά που τώρα είναι στο κινητό τους. 

Γνωρίζω πως μένετε μακριά από τις αγαπημένες σας δραστηριότητες που δεν είναι μόνο ο αθλητισμός, αλλά και άλλες όπως η μουσική, οι ξένες γλώσσες και γενικότερα ότι σχετίζεται με τα όνειρα σας. Θέλω να ξέρετε όμως, πως όσο καιρό και να χρειαστεί να μείνετε μακριά από αυτό που αγαπάτε, θα υπάρχει πάντα αυτή η φλόγα να καίει μέσα σας. 

Μην απογοητεύεστε. Θα έχετε σίγουρα την ευκαιρία να αναδείξετε τα ταλέντα σας. Αρκεί να μην ξεχάσετε πως τα διαθέτετε. Εσείς είστε αυτοί που θα κρατήσετε τη φλόγα που καίει μέσα σας αναμμένη. Ως τότε κάντε αρκετή γυμναστική στο σπίτι, διαβάστε πολλά για την ιστορία της μουσικής, και εξασκηθείτε στο λεξιλόγιο ξένων γλωσσών, σε εσάς που σας αρέσει. 

Ας πάρουμε μια ανάσα, ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και όταν επιστρέψουμε πίσω στα στάδια, στα ωδεία, στις τάξεις είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσετε να γίνετε οι καλύτεροι που μπορείτε. Γιατί μπορείτε. Προς το παρόν ας προσευχηθούμε για αυτούς που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία και ας ελπίσουμε πως όλη αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια