Looking For Anything Specific?

Μάτζικ Τζόνσον: "The Announcement"

 

 «Επειδή έχω προσβληθεί από HIV, θα πρέπει να αποσυρθώ από τους Λέικερς, σήμερα…». Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1991, σαν σήμερα όταν ο Μάτζικ Τζόνσον, ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ ανακοίνωνε πως είχε βρεθεί θετικός στον HIV. 

Ο Μάτζικ σε αυτή την θρυλική συνέντευξη Τύπου είχε στο πλευρό του συμπαίκτες του από τους Λέικερς όπως τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τον τότε κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας από την οποία ο Μάτζικ κατάφερε να βγει αλώβητος. Όπως περιγράφει όμως και στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του ESPN “The Announcement” το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε μια εποχή που η έλλειψη γνώσης σχετικά με την ασθένεια του Aids προκαλούσε ακόμη και τρόμο 
επηρέασε για πάντα την ζωή του. 

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πως θα είχε μάξιμουμ 2 χρόνια ζωής! Παρόλα αυτά ο Μάτζικ (βοηθούμενος κι από την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης) κατάφερε να επιστρέψει να παίξει ξανά στους Λέικερς αλλά και να συμμετάσχει στην “Drean Team” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια